≫ 

Direktor UKC Kragujevac: Na bolovanju više od 200 zdravstvenih radnika. Situacija ozbiljna, ali pod kontrolom

U kovid sistemu su 264 pacijenta

  • 1
Konferencija, krizni štab Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Situacija sa korona virusom u Univerzitetskom Kliničkom centru (UKC) u Kragujevcu je i dalje veoma ozbiljna, ali je pod kontrolom, rekao je danas Tanjugu direktor ove zdravstvene ustanove doktor Slobodan Milisavljević.

Trenutno su u kovid sistemu 264 pacijenata, koji se leče od posledica zaraze korona virusom.

- Na dnevnom nivou u poslednjih 15 dana imamo između 35 i 40 prijema, što je znatno više od broja otpusta. Iskorišćenost postelja u kovid sistemu je oko 60 procenata. Mi i pored toga pažnju posvećujemo i non-kovid pacijentima, najviše najtežim onkološkim pacijentima - kazao je Milisavljević.

- Operativni program se sprovodi, ali je on zbog aktuelne situacije ograničen na onkološke operacije i hitna stanja. Prati se epidemiološka situacija putem redovnih sastanaka Kriznog štaba UKC-a koji se zakazuje po potrebi i više puta dnevno, tako da je situacija pod kontrolom, ali je vrlo ozbiljna - poručuje direktor UKC Kragujevac.

U ovom trenutku zbog zaražavanja korona virusom na bolovanju je više od 200 zdravstvenih radnika ove ustanove, što dodatno otežava situaciju, kažu u UKC Kragujevac.

Video: U KC Kragujevac otkazane sve onkološke operacije zbog korone: Lekari prebačeni u kovid odeljenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    7. februar 2022 | 01:19

    I ovako je malo ko i ista radio po bolnicama ,dodje mu na isto bili na bolovanju ili ispijali kafe i ne pojavljivali se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA