≫ 

Svetomiru rane zarasle, ostali ožiljci na telu: Borio se sa vukom teškim 40 kilograma, da bi sačuvao ovce

Ko zna šta bi i sa mnom bilo da me je zver tokom borbe uhvatila za vrat ili za stomak...

  • 15
Opasan agresivan vuk životinja zima Foto-ilustracija: Shutterstock

Svetomir Potić (60), iz pirotskog staroplaninskog sela Koprivštica, koji je pre oko dva meseca - u svom toru sa stotinak alpino koza - zadobio gotovo 20 vučjih ujeda po rukama, uspešno se oporavlja.

Zahvaljujući pirotskim lekarima, rane su zarasle, kopče skinute, ali ostaju psihičke traume posle dramatične, polučasovne borbe sa predatorom kojeg je, na kraju, ovaj domaćin zadavio golim rukama...

- Lekarima sam neizmerno zahvalan jer su i u vreme pandemije pokazali izuzetno interesovanje za moje zdravlje, ne samo tokom boravka u bolnici. Ostala mi je samo teža povreda palca, pa ću do kraja života pamtiti noć u kojoj sam, oko četiri sata, u toru sa kozama zatekao vuka od četrdesetak kilograma. Od tada, čim se smrkne, "premotam filim", a pre nego što zaspim čujem i najmanji lavež mojih kerova, koji čuvaju stado. Jer, da nije bilo njih, vuk bi sasvim sigurno napravio pokolj u stadu, a ko zna šta bi i sa mnom bilo da me je zver tokom borbe uhvatila za vrat ili za stomak... Inače, posle dramatične noći tog 10. novembra sam primetio da mi je i čitavo stado uznemireno, a mnoge koze reaguju na svaki šum oko ispusta i štale, a štrecaju se i dok brste u mestu Glavina, na nekoliko kilometara od sela Koprivštica - kaže za Novosti Potić koji, evo već gotovo čitav mesec, uveliko sam obavlja sve poslove oko koza.

Donosi seno, nalaže im, čisti ispust i štalu, a ovih dana je počela i sezona jarenja, pa ima još više posla. Vreme ga je, kaže, ove zime poslužilo i stado često pušta na brst, štedeći pripremljenu hranu...

- Nijedan posao mi nije težak, a stado čuvam već sedam godina - veli domaćin kojem su, dok su mu ruke još bile u zavojima, pomagali prijatelji i pojedini rođaci.

Video: Leopard napao čoveka: Iskobeljao se iz mreže i oborio muškarca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    7. februar 2022 | 14:32

    Zaštićen medved i vuk, dali je zaštićen vlasnik torova sa kozama.

  • valjevac

    7. februar 2022 | 15:16

    Nikada ne bih ubio vuka,ne volim lov ali ako dodjem u situaciju ON ili JA .... covek se borio za svoj zivot i ubiti vuka gokim rukama moza samo veoma uplasen covek.

  • Перагеније

    7. februar 2022 | 14:33

    "zadavio golim rukama..." - НЕВЕРОВАТНО!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA