7 meseci istrage u vezi sa trovanjem vode u Dečanima: Podignuta optužnica protiv direktora i službenika

Istraga povodom trovanja otvorena je jula 2021. godine, nakon što se ogroman broj građana javio lekaru sa stomatičnim tegobama

  • 0
Trovanje vodom, bol u stomaku, voda Foto: Shutterstock

Protiv direktora i još jednog službenika vodovodnog preduzeća u Peći "Hidrodrini", osumnjičenih za izazivanje opšteg rizika zbog trovanja vode prošle godine u Dečanima, podignuta je optužnica, piše Kaldžo, prenosi Kosovo onlajn.

Istraga je, podsetimo, otvorena jula 2021. godine. Tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći, Dorjan Juniku, rekao je na konferenciji za medije da je posle višemesečne intenzivne istrage u krivičnom predmetu trovanja 1.500 građana iz Dečana i okolnih sela, podignuta optužnica protiv dvojice osumnjičenih za izazivanje opšteg rizika.

Tužilac je rekao da su 872 osobe imale simptome trovanja pijaćom vodom i da su u vodi bile bakterije i dodao da gotovo da nije bilo testiranja i kontrole vode.

Juniku je naglasio da se za dvojicu Srba, koji su prvobitno bili osumnjičeni, ispostavilo da nisu umešani u taj slučaj.

Inače, kada je trovanje građana Dečana letos počelo da poprima ozbiljne razmere, dvojica Srba prijavljena su "zbog sumnje da su zatrovali vodu".

Vlasnik jednog lokala, naime, rekao je tada da su dvojica muškaraca izašla iz automobila novosadskih registarskih tablica, da su u lokal ušli "kao gangsteri" i pitali za put, kao i da su mu bili sumnjivi. Kako je izjavio, sutradan je došla policija u njegov bar i on ih je prijavio i predao im snimke sigurnosne kamere.

Gradonačelnik Dečana: Insistiramo na upravljanju vodom za piće

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj, napisao je na svojoj Fejsbuk stranici da Opština Dečani na čijem je on čelu, pozdravlja radnje Osnovnog tužilaštva u Peći, koje je danas saopštilo da je završena istraga u vezi sa slučajem trovanja.

- U nadi da će ovaj slučaj biti tretiran sa punom odgovornošću sve do njegovog okončanja i konačnog epiloga, još jednom, s pravom ponavljamo: opština Dečani insistira na upravljanju vodom za piće na celoj teritoriji opštine Dečani - napisao je Ramosaj na Fejsbuku.

Video: Dezinfikovao prodavnicu pa otrovao dvoje ljudi: Žrtve su stradale pošto su pojele lubenicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA