≫ 

Odron na izlazu iz Prijepolja, ekipe su poslate na teren i rade na sanaciji

Saobraćaj se odvija otežano na planinskim prevojima, ali su svi putevi za sada prohodni

  • 2
Odron Foto: Shutterstock

Rano ujutru došlo je do odrona na magistralnom putu od Nove Varoši ka Prijepolju, kada se 200 kubika kamenja survalo na kolovoz. To je drugi odron za nepunih mesec dana na magistrali koja vodi ka Crnoj Gori.

- Nakon što su putari uložili ogromne napore da saniraju deonicu kod Brodareva, usled loših vremenskih uslova, kiše i snega, došlo je do još jednog odrona. Ekipe su poslate na teren i rade na sanaciji, a na mestu gde su se kamenje i zemlja sručili na put postoji proširenje stoga nije došlo do kolapsa i zastoja u saobraćaju - rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP Putevi Užice.

On dodaje da se usled novih snežnih padavina saobraćaj odvija otežano na planinskim prevojima, ali su svi putevi za sada prohodni.

- Napadalo je oko 20 centimetara novog snega, na kolovozu je trenutno oko pet. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema zastoja. Na terenu je teška mehanizacija koja čisti puteve po prioritetima. Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa se apeluje na sve vozače koji krenu na put preko Zlatibora i dalje ka Crnoj Gori da imaju svu neophodnu zimsku opremu sa sobom - dodao je Mušanović.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

Deonica od Nove Varoši ka Prijepolju, gde je danas došlo do odrona važi za jednu od rizičnijih jer je pojava odrona veoma česta, a upravo na toj deonici u blizini Bistrice neretko dolazi i do teških saobraćajanih nezgoda.

Video: Trenutak kad se odvalio deo brda na putu kod Gostuna: 3 dana traje probijanje odrona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    8. februar 2022 | 08:27

    To se nešto odugovlači kao da Crnogorci raskrčuju put 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA