• 6

Sveštenik Siniša osnovao viber grupu za plemenite podvige: "Širite ljubav i dobra dela, dobro se dobrim vrati"

Bog svojih dobrih dela poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je dobio i nagradu opštine Ivanjica

  • 6
sveštenik, siniša nikitović, ivanjica, viber grupa

Foto: RINA

Da društvene mreže mogu da budu itekako korisne najbolje dokazuje viber grupa Dobri Samarjanin iz Ivanjice koja je osnovna pre tačno šest godina i za to vreme nahranila je, obukla, ali i pod siguran krov nad glavom uselila na stotine ljudi.

Grupu je pokrenuo sveštenik Siniša Nikitović koji je pomalo zaboravljenu humanost stavio na prvo mesto i tako uspeo da pokrene i mnoge druge da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i koji od nje zavise, poručujući samo jedno - niste sami!

- Od jedne male skupine ljudi izrasli smo u grupu za koju su mnogi čuli, a ono što najbolje govori o nama jeste mnogo uspešnih akcija u proteklih pet godina. Meni, kao svešteniku, je bila misija da svima koji su u toj grupi, usadim u srca težnju prema milosrđu jer upravo jedino u milosrđu ne bi trebalo da imamo granicu - izjavio je za RINU ovaj humani čovek.

Nisu stali ni u vreme epidemije korona virusa, već su baš tada radili još više. Posetili su i donirali pakete za preko 200 porodica i preko 3 tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje. Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara, kao i malom Dragoslavu koga je upoznala cela Srbija, obezbedili su krov nad glavom i na tome neće stati.

- Širite ljubav i dobra dela, jer dobro se uvek dobrim vrati. Ništa mi nije teško kada je reč o mom narodu. Sve ću učiniti da žive bolje. Sveštenik mora da brine o svom narodu, da vodi računa od čega će oni da žive. Ja sam taj koji u takvim situacijama treba da zaštiti narod, i evo to nam je uspelo - kaže Siniša.

Zbog svojih dobrih dela poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je dobio i nagradu opštine Ivanjica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok