≫ 

Pas u Vranju razotkrio eksplozivne naprave: Vukao džak sa minama, pa ga ugledao jedan prolaznik

Nakon uzimanja tragova i eventualnih uzoraka za DNK analizu, eksplozivna sredstva se nose na veštačenje

  • 1
Estonija, pas spomenik psu lutalici lutalica Zorik , One Good Thing Estonia Stray Dog

Foto: Tanjug/AP

U Vranju, kod stare policijske ispostave kraj nekadašnjeg auto poligona, pronađen je džak sa tri tromblonske mine uz nešto municije.

Eksplozivne naprave je uočio Vranjanac koji je tuda prolazio, primetivši je u džaku koji je vukao ulični pas. Policija je utvrdila da se radi o tri tromblonske mine i više desetina komada municije za vatreno oružje, pišu "Večernje novosti". Mesto je obezbeđeno i očekuje se dolazak specijalne jedinice MUP-a za demontiranje eksplozivnih sredstava.

O slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo u Vranju, koje se izjasnilo da ima obeležja krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nakon uzimanja tragova i eventualnih uzoraka za DNK analizu, eksplozivna sredstva se nose na veštačenje koje obavlja specijalizovana služba MUP-a, nakon čega će biti više informacija. Trenutno, nema indicija o tome otkuda eksplozivnee naprave u ovom delu Vranja, u blizini mesta gde je policijska ispostava preseljena pre dve i po godine.

Video: Racija u Makedoniji: Sprečen teror, pronađen eksploziv i zastave Islamske države

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    9. februar 2022 | 14:45

    Mogli bi da zbrinu psa, ko zna kakav je belaj sprečio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA