≫ 

Pojačan saobraćaj za vikend: Moguće kolone na pojedinim naplatnim rampama, opasnost od odrona

Prema poslednjim podacima UGP putničkim terminalima nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima

  • 4
Novogdišnje gužve autoput Miloš Veliki, Čačak Foto: RINA

Pred nama je vikend koji će mnogi spojiti sa Danom državnosti. Počinje i kraći raspust za osnovne i srednje škole zbog čega će već sa prvim popodnevnim satima saobraćaj biti pojačan prvo na izlaznim putevima iz većih gradova, a zatim i na svim ostalim putnim pravcima, a posebno onim koji vode ka vikend naseljima ili našim omiljenim skijalištima na kojima ima dovoljno snega za ljubitelje zimskih sportova, saopštio je AMSS.

Saobraćaj će biti pojačan i na auto-putu „Miloš Veliki“ što će uticati da se na pojedinim naplatnim rampama formiraju kolone vozila zbog kojih može biti potrebno više vremena za prolazak pojedinih, zato ukoliko nemate uređaj za elektronsku naplatu pripremite tačan iznos putarine kako bi ubrzali protok kroz kanale, upozorio je AMSS.

Prolećne temperature donose bolju prohodnost puteva, ali i veći broj vozila i pojačan saobraćaj. I danas će dobri uslovi za vožnju pratiti vozače tokom celog dana, ali upozoravaju na opasnost od odrona koji su sada učestaliji.

Pojačan saobraćaj očekuje se na putevima ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Prema informacijama koje dobijaju od JP Putevi Srbije i njihove zimske službe svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni na

njima ima mestimično snega do 5 centimetara, a slično je i na putevima u planinske predele područja Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Kruševca i Vranja.

Zbog radova na izgradnji sektora B6 na obilaznici oko Beograda, do 25. marta biće zatvorena ulica kružni put Kijevo, na delu od raskrsnice sa ulicom Patrijarha Dimitrija i kružnog toka sa ulicom Slavka Miljkovića. Na deonici Brežđe - Divčibare na snazi je obustava saobraćaj zbog radova, obilazni put vodi preko Valjeva i Kaone.

Na regionalnom putu između Kokinog broda i Pribojske banje radovi su produženi do 1. aprila zbog kojih se saobraćaj odvija sporije. Na magistralnom putu ka Crnoj Gori između Brodarevo i Gostuna saobraćaj se zbog odrona odvija uz pomoć semafora samo jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prema poslednjim podacima UGP putničkim terminalima nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima.

JP "Putevi Srbije" upozoravaju vozače da prilagode brzinu

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da se narednih dana zbog predstojećeg praznika, dana Državnosti Republike Srbije „Sretenja“ i školskog raspusta očekuje povećan intenzitet saobraćaja na državnom putevima.

Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali su u funkciji bez minuta pauze.

Duž autoputeva u Republici Srbiji na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu, stoji u saopštenju JP "Putevi Srbije".

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Video: Otvorena deonica autoputa od Preljine do Pakovraće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    11. februar 2022 | 13:27

    Колико знам празник је радни дан и не разумем шта спајају?

  • joco

    11. februar 2022 | 19:46

    Ene a gorivo skupo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA