≫ 

Parovi iz ovog grada "navalili" na matičara, uprkos koroni: "Zakazujemo i za oktobar, ne znamo kako će biti"

Nakon dve godine "korona pauze", mnogi su spremni da se venčaju pod maskama

  • 0
Burme, venčanje, mladenci Foto: Pixabay

Dve godine od početka epidemije svi smo poželeli proslave, svadbe, druženja sa ljudima, a svega toga ponajviše su željni parovi koji su u proteklom periodu zakazivali i otkazivali venčanja i sve ono što uz njih ide.

Na osnovu podataka iz obrenovačke matične službe termini za venčanja ubrzano se popunjavaju, prenosi RTV Mag.

- Samo u proteklih nekoliko dana mi smo imali više od 15 parova koji su došli da zakažu venčanje. Mi smo termine otvorili od početka godine, pa do kraja. Zakazujemo za celu godinu, s tim što se ograđujemo da ćemo se ponašati onako kako u tom trenutku budu nalagale epidemiološke mere. Mi zakazujemo sada i za septembar i za oktobar, ne znamo kakvo će stanje tada biti, ali termin ih čeka i svakako je moguće da ga pomere - kaže šef matične službe Viktor Stojković.

Većina građana zakazuje venčanje posle Vaskršnejg posta, kako bi pored građanskog obavili i crkveno venčanje.

- Prvi termini su zauzeti. Tradicionalno je povećan broj venčanja u maju, junu, julu - kaže Stojković.

Pošto u Obrenovcu ne postoji sala za venčanja, ovaj čin obavlja se u holu zgrade Gradske opštine Obrenovac, ali isključivo vikendom.

- Što se tiče venčanja radnim danom, mi možemo izaći u susret, ali samo izlaskom na teren u predviđenom objektu za to, sale za venčanja, restorani i tu se plaća taksa za izlazak na teren, koja je sada oko 14.000 dinara - dodaje.

Mladenci treba da znaju da se venčanja zakazuju minimum 15 dana unapred, ali sudeći po brzini popunjavanja termina, ta brojka biće veća. Ono što se još uvek ne menja jeste to da venčanju u opštini može prisustvovati najviše 15 ljudi uz obavezne epidemiološke maske.

Video: Na “ludi kamen“ u vanrednim okolnostima-samo kumovi i matičar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA