Dr Timotijević: U kovid bolnicama oko 2.200 pacijenata više nego pre mesec dana, pritisak i dalje velik

Pacijenti se javljaju uglavnom sa simptomima u gornjem respiratornom traktu, a to su grebanje u grlu, suv kašalj, kijavica, pojačana sekrecija iz nosa

  • 5
Dr Ljiljana Timotijević Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

Direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti u Beogradu dr Ljiljana Timotijević izjavila je da su omikronom uglavnom zaraženi mladi pacijenti sa blažim kliničkim slikama.

Ona ističe da se u proseku od šest do sedam odsto pacijenata šalje u bolnice, što nije mali procenat, te da je to uglavnom starija populacija, prenosi RTS.

U ovom trenutku je u kovid bolnicama oko 2.200 pacijenata više nego pre mesec dana, rekla je dr Timotijević i potvrdila da je Gradski zavod za plućne bolesti i dalje u sistemu kovid bolnice, da se nalaze u sistemu kovid trijažnog centra, te da broj pacijenata iz dana u dan varira.

- Juče smo imali 175 pacijenata, jutros, a od 11 sati već 100 pacijenata je došlo u našu ustanovu. Pritisak koji je posledica slanja pacijenata iz kovid ambulanti i dalje je aktuelan. Moram da kažem da je manje pacijenata u odnosu na situaciju od pre tri nedelje kada smo ušli u sistem kovid bolnice - rekla je dr Timotijević.

Ona je navela da se pacijenti javljaju uglavnom sa simptomima u gornjem respiratornom traktu, a to su grebanje u grlu, suv kašalj, kijavica, pojačana sekrecija iz nosa, konjuktivitis, glavobolja, ali je i potvrdila da ima i pacijenata koji se žale i na bolove u zglobovima, mišicima i na povišenu telesnu temperaturu.

Direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti je istakla da, za razliku od delta soja, koji je bio praćen težim kliničkim slikama, komplikacijama na plućima i pridruženom pneumonijom, u ovom poslednjem talasu, kada je reč o mladima, nema teških kliničkih slika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica 67

    14. februar 2022 | 23:07

    Bože me oprosti da mi je neko pričo da će da leče kijavicu i da zbog kijavice leže po bolnicama rekla bih da je lud ! Poludeo narod načisto . Znači čim kihnem i obrišem nos korona je to 😂😂😄

  • Đura

    14. februar 2022 | 23:02

    Aj oladite više sa tim covidom ! OK '

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA