≫ 

"Prizori s lica mesta su dramatični, naši vatrogasci su neustrašivi": Vučević o velikom požaru u Futogu

- Prizori s lica mesta su dramatični, ali lično sam se uverio da su naši vatrogasci neustrašivi i na visini zadatka i veliko im hvala na tome - naveo je Miloš Vučević

  • 0

Već nekoliko sati vatrogasci iz Bačkog Petrovca, Novog Sada i Futoga su na terenu, kao i policija, ali ne uspevaju da obuzdaju požar koji bukti u Futogu. Poslato je šest vatrogasnih kola i 16 vatrogasaca. Srećom, povređenih nema.

Kako je na Instagramu objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, hrabri vatrogasci bore se sa vatrenom stihijom koja divlja u Futogu, i to na površini od 7 hektara.

- Prizori s lica mesta su dramatični, ali lično sam se uverio da su naši vatrogasci neustrašivi i na visini zadatka i veliko im hvala na tome. Ovakav požar je veoma opasan, vetar otežava gašenje, ali dobra vest u ovom trenutku je ta da se požar ne širi i da je pod kontrolom - navodi Vučević.

- Svake godine imamo problem na ovoj lokaciji, i uvek je reč o ljudskom faktoru. Apelujem na one koji to rade da prestanu sa uništavanjem sopstvene zemlje i dovođenja u opasnost svojih bližnjih. Hvala dobrovoljnim društvima iz Petrovaradina i Futoga koji su pomogli vatrogasnim jedinicama iz Novog Sada i Bačke Palanke. Vi ste naši heroji! - navodi gradonačelnik Novog Sada.

Video: Stravičan požar u okolini Futoga: Ljudi beže pred vatrenom stihijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA