≫ 

Zašto je Džoni Dep fasciniran srpskom majkom: Maja ima 11 dece i radi, ovako je govorio njen pokojni muž

Maja ima osam sinova, tri ćerke i neobičnu priču od malena

  • 28
Maja Kovačević, samohrana majka 11 dece, Džoni Dep, Foto: Facebook/Maja Kovacevic

Ko je mogao da pretpostavi da će se putevi slavnog Džonija Depa i Maje Kovačević iz Kraljeva jednog dana ukrstiti na neverovatan način? I da će prilikom tog susreta upravo Maja biti ta kojoj se veliki glumac divi i odaje joj počast.

Tako je, kako je Telegraf pisao, i bilo na dodeli sretenjskog ordenja, gde su oboje odlikovani. Možda bi Dep, nakon svega, poželeo da bude deo scenarija koji bi jednog dana mogao da bude napisan o Majinom neverovatnom životu.

Ako nju pitate, ona će skromno i posve iskreno reći za sebe da nije ništa posebno. Pažnju koju dobija u javnosti i medijima nikada ne traži, niti je tražila. Novinari je sami zovu i mole za izjavu, a Maja se uvek ljubazno javi, jer je tako vaspitana.

Zanimljivo je da je tako, sasvim sama, i počela da mašta o velikoj porodici. U jednoj izjavi priznala nam je da, dok su druge devojčice maštale da budu princeze, ona je zamišljala da bude majka sa puno dece. I da je ta zamisao o princezi u luksuznom dvorcu i blještavoj haljini nikada nije privlačila.

Tako je zavolela muža Radišu koji je imao isti san i pogled na život. Kada sam prvi put kao novinar posetila Maju, njen suprug, koji je tad još bio živ, rekao je da je najviše ponosan i srećan zbog toga što zna da će njihova deca jednog dana biti pošteni i vredni građani ove zemlje, jer se u tom duhu vaspitavaju.

Kada se Radiša razboleo, a potom i ostao nepokretan, Maja je neprekidno brinula o njemu, i čak ni u tim trenucima, kada bismo je pozvali, nikada nije tražila pomoć.

Radiša je preminuo 2018. godine i od tada je Maja samohrana majka 11 dece. Najstarija je Milica koju je dobila sa 25 godina, a posle koje su se rađali samo dečaci. Maja je htela bar još jedno žensko dete. Ta želja joj se ostvarila tek sa sedmim detetom kad je rodila Ružicu. Danas od njih 11, desetoro uveliko idu u školu. Deca rastu, a i Maja sa njima, i kao majka i kao žena.

I dalje se bori sama da zaradi, da bi, kako nam je rekla, dokazala da porodice sa mnogo dece nisu socijalni slučajevi koje pomoć stalno očekuju od drugih. A da je lako, sigurno nije. Ali Maja to neće da prizna. Kaže da je lepo čak i onda kada je fizički na ivici snaga.

- Veliki je ponos svake žene da ima dosta dece i da bude majka. To treba da bude prvenstveni cilj svake žene. Ima vremena da se završi škola, da se postane i naučnik, ali biološki sat kod žena brzo otkucava - ispričala je Maja svojevremeno.

Inače piše pesme, urednica je "Kraljevskih novina", "Glasa Srbije" i "Glasa Akademske Srbije", i predsednica Udruženja "Kneginja Persida Karađorđević" koje se bori za bolji život višečlanih porodica. U njihovoj kući, otkrila je svojevremeno, ne postoji podela na muško-ženske poslove, a i deca imaju svoje obaveze. Tako je Miloš zadužen da ide u prodavnicu, Milica vodi računa imaju li svi čarapice na nogama kako se ne bi prehladili, Milan i Mihailo brinu o bebama i vrlo su požrtvovani i odgovorni, iako su tako mali.

- Dešavalo se da nam se pokvari mašina za veš i to nas potpuno parališe jer je uključujemo dva-tri puta dnevno. Sudove peremo non-stop, a samo za jedan dan treba nam oko sedam vekni hleba i isto toliko litara mleka. Taj broj se stalno povećava – navela je Maja i dodala da moraju da kupe dve čokolade od 300 grama, koje su dovoljne tek toliko da se svako dete zasladi, ali ne i najede.

Ono što je dobro je što su ova deca, naučena da budu skromna i bez mnogo igračaka, tako naučila da se najviše igraju jedni sa drugima. Bude tu i koškanja i zadirkivanja, ali kad padne noć, u krevet se ne ide dok se svi prvo međusobno ne izljube.

- Kad zaspu, obavezno ih obiđem. Prvo ih prebrojim, a kad se uverim da su svi tu i kad vidim kako bezbrižno i slatko spavaju shvatim koliko sam srećna žena – priča Maja.

U tišini se tad vrlo često presabira da li se tokom dana ogrešila o neko dete, kao i da li je dobar roditelj. Ali kad svane, za takva razmišljanja nema vremena. Maja samo ide napred i daje najbolje od sebe. Baš kao što pravi heroji rade. Izađu na teren i pobeđuju, svakog dana.

Video: Džoni Dep ponosan zbog ordena: Voleo bih da moj novi početak bude ovde u Srbiji, ako me prihvatate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA