≫ 

Težak život porodice Ametović, otac brine o 4 mališana: Iako bolestan, radi da bi deca imala bar osnovno

Ametovići primaju socijalnu pomoć i dečji dodatak

  • 5

U trošnoj kući u Radalju kod Malog Zvornika živi petočlana porodica Ametović. O četvoro mališana brine tridesetosmogodišnji otac. Zbog bolesti već nekoliko meseci ne može da radi poslove kojima je donedavno prehranjivao porodicu.

U dvorištu trošne kuće četvoro razigranih mališana. Najstarija Milka ima deset godina. Odličan je đak, a nakon što ih je majka napustila, morala je prerano da odraste, prenosi RTS.

- Znam da mesim hleb, kuvam pasulj, supu, da skuvam špagete, krompir - kaže Milka i dodaje da kada treba da se pomogne tati, unese malo drva, raspremi dvorište.

U kući zemljani pod. Ručak se kuva na starom smederevcu. Na spratu dva kreveta za njih petoro. Kablovi vire iz zida od blata i trske.

Milki su patike omalile, mada tvrdi da oni imaju da se obuku i obuju. Otac i pored lošeg zdravlja, radi sve što može.

- Bavio sam se pre molerajem, rečna korita sam radio dok sam bio zdrav, sad pošto sam se razboleo - ističe otac porodice Dragan Ametović.

Da su Dragan i njegova deca složna i poštena porodica, svedoče komšije.

Komšija Milovan Lukić naglašava da rade na tome da im obezbede cement, šljunak, armaturu, gvožđe da im se kuća malo sredi.

- Da imaju kupatilo da bi mogla deca da sačekaju sledeću zimu u normalnim uslovima - kaže Milovan.

Ametovići primaju socijalnu pomoć i dečji dodatak, dovoljno samo za osnovne stvari za život. Uz pomoć komšija i drugih dobrih ljudi, možda će dobiti priliku za bolju budućnost.

Video: Porodici Pešelj potrebna je pomoć: Dijani umro suprug, ostala sama i bez posla sa 5 dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 21. februar 2022 | 16:10

    Pocelo je svaki dan po 2-3 ovakva teksta… znamo da nemastine ima svuda ali sta je ovo sada poceo neki trend da se sve objavljuje u novinama.

  • Aca

    21. februar 2022 | 15:54

    A ko je rodio tu decu,ne spominje se ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA