≫ 

"Krpili smo kuću dokle se moglo, sad je ruše, hvala svima": Staroj porodici u Gračanici konačno grade novi dom

Bračnom paru Đorđević iz Gračanice ova zima je skoro neizdrživa. Stari su, iznemogli i bolesni, a krov nad glavom im je najveća briga

  • 1
gračanica, porodica đorđević Foto: RTS/Printskrin

Porodica Đorđević iz Gračanice koja već godinama živi u u teškim uslovima i oronuloj kući, uskoro će se useliti u novi dom. Sredstvima lokalne samouprave počela je izgradnja nove kuće u koju bi Đorđevići trebalo uskoro da se usele, prenosi RTS

Bračnom paru Đorđević iz Gračanice ova zima je skoro neizdrživa. Stari su, iznemogli i bolesni, a krov nad glavom im je najveća briga. Kuća u kojoj žive su nasledili. Zoran Đorđević ne pamti kada su je njegovi pradeda i deda gradili. Krov kuće je nalegao, zidovi se nakrivili.

Od danas, Đorđevići mogu da očekuju novu kuću. Gradi je lokalna samouprava.

- Vrednost kuće je oko tri miliona dinara površine 63 metara kvadratna. Čine je dve sobe, hodnik, kuhinja sa trpezarijom, kupatilo i ostava, terasa uz rampu za osobe sa invaliditetom - kaže Novak Živić, predsednik Privremenog organa opštine Priština u Gračanici.

Vodilo se računa da i Vesna Đorđević, višegodišnji invalid može u kuću i iz nje.

Vesna je deset godina bez vida. O njoj brine ćerka Maja, koja svakog dana pređe preko dvadeset kilometara. Noću kada majci treba pomoć, ne može da ostane kod roditelja. U novoj kući biće soba da i ona može da prespava i pomogne roditeljima.

- Živeli smo veoma teško, kuća je propala. Krpili smo je dokle se moglo, došlo je vreme da se ruši i počne da se gradi nova. Veće radosti za nas nema. Hvala svima koji su pomogli - ističe Zoran Đorđević.

A pomogli su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i privremeni organ grada Prištine, sa sedištem u Gračanici. Za završetak kuće od 60 kvadrata biće potrebno između 30 i 45 dana.

Video: Obijena crkva Svetih Vrača u Drenovcu: Meštanin posvedočio o bogohulničkom činu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA