≫ 

Teška sudbina Jelene, samohrane majke troje dece: Ćerka ima paralizu, muž preminuo posle 6 meseci mučenja

Glava porodice Nešić preminula je pre nedelju dana, a sav teret, strepnja i strah od onog što donosi sutra, pali su na pleća majke Ognjena, Katarine i Dijane iz sela Donja Studena kod Niške Banje

  • 2
Jelena Nešić, samohrana majka, Niška Banja Foto: Dejan Marković Milošević

Mali Ognjen (8), njegova sestrica Katarina (12) i najstarija Dijana (27) iz sela Donja Studena kod Niške Banje, pre nedelju dana izgubili su oca. Ležao je 6 meseci u krevetu, posle moždanog udara koji je doživeo. Sav teret pao je na pleća majke Jelene Nešić koja u suzama priča o sudbini koja ju je zadesila.

Jelena ne radi, i sama je operisala nogu u kojoj ima čak 12 šrafova i pločica. Pored svih briga i bolesti koje su zadesile njenu porodicu, ova samohrana majka ne stiže da brine o sebi.

Suprug je, kako priča, pola godine proveo u krevetu, po bolnicama, a ona ga je vodila od lekara do lekara. Ni sama ne zna kako je pronalazila snagu u sebi. A snagu su joj davala njena deca.

- Muž je umro pre 7 dana, imao je šlog i 6 meseci sam ga negovala, a ujedno moram da brinem i o najstarijoj ćerki Dijani koja ima cerebralnu paralizu. Dijana je rođena u 7. mesecu trudnoće, imala je 1.050 grama. Lekari su prognozirali da će živeti do 18. godine, a ona danas ima 27 - priča Jelena za Telegraf.rs.

Imala je jednu operaciju noge koja je trajala četiri i po sata, ali nažalost, ni posle toga nije bila dovoljno stabilna da sama stoji. Zato majka mora da bude stalno uz nju. Još veći problem je i činjenica da Dijana sve do pre nekoliko dana nije imala ni invalidska kolica.

- Ne može samostalno da se kreće, moram ja da je nosim do kupatila, kupam je, moram uvek da budem uz nju, bez obzira na to o čemu je reč - navodi majka.

Dijana ima tuđu negu koja iznosi 30.000 dinara i to je sve od pomoći što porodica Nešić trenutno prima.

"Teško je... Mnogo"

Bilo je, priča Jelena, lakše dok joj je muž bio živ, živeli su od njegove penzije. Sada se bori da penziju dobiju deca.

- I to će biti nešto malo, maksimalno 15.000 dinara. A ja šta ću... majka ko majka, borim se da obezbedim svojoj deci što više. Posle smrti muža, sve je na mojim plećima, sve moram sama. Bilo je mnogo lakše dok je on bio živ, iako je bio nepokretan. Sad uđem u sobu... Nema nikog. Teško je... Mnogo - plačući govori Jelena.

Inače, iako je pre dve godine operisala nogu, za sebe vremena nema.

- Te šrafove bi trebalo da odem da skinem, proverim... Ali ja mislim samo na svoju decu. Dijana bi volela da ode u Španiju na operaciju kod doktora Venture, ali o tom potom - kaže naša sagovornica.

Posle smrti supruga, ostala je da sama brine o troje dece, od kojih je dvoje maloletno.

- Katarina i Ognjen su mali, pitaju za oca, a ja ih tešim, govorim da tata sve vidi i pokazujem naše slike, uspomene na njega ćemo uvek imati - kroz suze govori ova samohrana majka.

Jelena se plaši od onog što dolazi sutra jer sa 30.000 dinara mesečno ne može da izdržava svoju porodicu.

Ukoliko želite da pomognete porodici Nešić, to možete učiniti uplatom na dinarski: 340 - 11029458 - 02 ili devizni račun 340 - 10107926 - 98 Fondacije Narodni gvozdeni puk, ili pozvati humanitarca iz Kuršumlije Dejana Markovića Miloševića, koji je pokrenuo akciju pomoći za njih na broj telefona 061/171-4045.

Video: Porodici Pešelj potrebna je pomoć: Dijani umro suprug, ostala sama i bez posla sa 5 dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    27. februar 2022 | 08:45

    Ajmo SRBI,danas je derbi,pa od prodatih ulaznica da se odvoji po 20 centi,to bi u startu mnogo pomoglo ovoj gospodji kao i deci.ORGANIZUJMO SE OPET !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA