Sneg i saobraćajka na ulazu u tunel: Sve stoji na putu za Zlatibor, desetine vozila u koloni

Zbog snega je smanjena vidljivost, čekamo čistač da prođe

  • 2
Zastoj, Zlatibor Foto: Čitalac Telegrafa

Na magistralnom putu od Užica ka Zlatiboru u popodnevnim satima došlo je do saobrćajne nezgode koja je izazvala kolaps u saobraćaju na ovoj deonici. Dugačka kolona vozila formirana je pre ulaza u tunel, a vozači su duže od pola sata čekali da nastave put.

- Na putu je pravi kolaps, zbog snega je smanjena vidljivost, a saobraćajna nezgoda samo još dodatano pogoršala stvari. Čekamo čistač da prođe kako bismo mogli bezbedno da nastavimo put, ovako ne smemo da se usudimo dalje - kaže za RINU jedan od vozača.

Pretpostavlja se da je uzrok nezgode neprilagođenost vožnje uslovima na putu, jer je zbog snega koji je padao prethodnih sati kolovoz bio klizav.

Susnežica i sneg koji su tokom noći padali na ovom području nisu iazazvali druge veće probleme, svi putevi prvog prioriteta su prohodni, a mehanizacija je na terenu ukoliko dođe do intenziviranja padavina.

- Putevi se čiste po prioritetima, mehanizacija je upućena na kritične tačke. Za sada je situacija u svim pravcima pod kontrolom i nije bilo potrebe da uvode zabrane za šlepere. Još jednom apelujemo da vozači i dalje na put kreću sa zimskom opremom, da ne pretiču čistače ako ih sustignu na putu i da svoju vožnju prilagode uslovima na kolovozu - izjavio je Alen Mušanović iz JP Putevi Užice.

Svi putevi su prohodni i na teritoriji Novog Pazara, kao i kritične tačke koje vode ka Pešteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    27. februar 2022 | 17:47

    Strašno. Spremno čekamo sneg,svega ima na zalihama za bezbednost... Bruka i jad. Pa kiša kada padne,kolaps,a ne dva centimetra snega. Užas i sramota

  • Vuk

    27. februar 2022 | 17:33

    Da, iznenadio ih sneg u Februaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA