≫ 

"5 minuta vožnje može da pretvori život u agoniju": Mladi prave greške u snežnoj oluji na srpskim planinama

Savetuju se učesnici u saobraćaju da koriste zimsku opremu, da prilagode brzinu vozila uslovima na putu

  • 0

Sneg u pojedinim delovima Zapadne Srbije padao je danima bez prestanka. Najkritičnija je situacija bila na Goliji i Zlatiboru gde su ekipe na terenu pomno radile na raščišćavanju snežnih puteva. Na Zlatiboru je jedne noći palo preko dvadeset i pet centimetara snega, dok su na Goliji čišćenje putnih pravaca otežavali jaki vetrovi.

- Na Goliji je problem jako duvanje vetra. Vetar pravi smetove i ono što radnici očiste, vetar ponovo zatrpa snegom - rekao je ranije za Telegraf.rs Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

On kaže da postoje tri lokacije, jedna od sto metara i dve od po dve stotine metara koje su čistili, a vetar je duvao u dva smera "od brda ka dole i od reke ka brdu".

Vitomir Arsović tvrdio je da je bilo dovoljno mehanizacije i da su se na terenu nalazile tri mašine i četiri radnika. Jedna mašina sa turbinom koja baca sneg i dva utovarivača.

Problem prave vozači "avanturisti". Kako kaže, nisu svesni da pet minuta vožnje može da im pretvori život u agoniju.

- To su najčešće mladi ljudi koji imaju džip i misle da mogu da rade šta hoće. Kada se odvezu gore, ako dune jak vetar, onda ne mogu da se vrate. Onda zovu službu spasavanja - kaže Vitomir.

Na Zlatiboru je jedne noći palo preko dvadeset i pet centimetara snega.

Tri turska državljana se zaglavila kamionima

Tri turska kamiona zbog neodgovarajućih pneumatika na deonici ka Zlatiboru ostali su zaglavljeni pre nekoliko dana. Teren je ubrzo očišćen i turskim državljanima je omogućeno da bezbedno nastave svoj put.

- Imali su verovatno letnje gume i uhvatio ih je sneg na jednom usponu. Mi smo posuli rizle, teren je očišćen i nastavili su put. Bili su zaglavljeni vrlo kratko, nekih pola sata - tvrdi Alen Mušanović.

On savetuje učesnike u saobraćaju da koriste zimsku opremu, da prilagode brzinu vozila uslovima na putu i da se sami isključe iz saobraćaja dok sneg ne prestane.

Video: Momak i devojka ostali zavejani u smetovima na Goliji: Radnik Puteva iz Ivanjice ih spasio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA