≫ 

Nestala Valentina (17) iz Subotice, hraniteljka strahuje za njen život

Tinejdžerka je pre mesec dana prešla iz jedne hraniteljske porodice u drugu, a imala je suicidne misli

  • 17
Valentina Nađ Varga, nestala, Subotica Foto: Privatna arhiva

Tinejdžerka Valentina Nađ Varga (17) nestala je u petak oko 13 časova u Subotici, a u trenutku nestanka na sebi je imala lila jaknu, plave farmerke, žute patike i žuto-narandžasti ranac.

Nestala devojka inače živi u hraniteljskoj porodici u koju se uselila pre mesec dana. Njena hraniteljka kaže za Telegraf.rs da je Valentina imala suicidne misli, kao i da se leči na dečijoj psihijatriji.

- Bili smo juče u Centru za socijalni rad i Valentina je rekla da vidi sebe dva metra ispod zemlje. U 10 sati je bila u dispanzeru, poslala mi je poruku da je pauza i da će posle toga doći kući. Oko pola 12 je nije bilo i ja sam joj poslala poruku ali mi nije odgovarala. Pozvala sam je, bila je nedostupna. Ispostavilo se da je otišla kod drugarice i posle toga joj se gubi svaki trag - priča zabrinuta hraniteljka.

Kako kaže, devojčica je kod njih prešla iz druge hraniteljske porodice.

- Imala je veoma traumatično detinjstvo, a ja sam čista srca želela da joj pomognemo. Nikakvih problema nismo imali sa njom iako me je više puta slagala za mesec dana, koliko je kod nas - priča drhtavim glasom naša sagovornica.

Slučaj je prijavila policiji dva sata nakon što je zaključila da devojčice nema. Hraniteljka se nada da će se Valentina pojaviti i moli sve ljude koji je vide ili imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj telefona 069/009-2775 ili da kontaktiraju sa policijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka siroče

    5. mart 2022 | 10:24

    Mi iz sirotista razumijemo te duše namucene...kada im je najpotrebnija ljubav pažnja sigurnost oni je nemaju pate muče se...nejaki da se izbore..gledajući srećne porodice i djecu...pitaju se zašto? Nažalost mnogi se ne izbore i okrenu ulici ili još gore padnu u teške depresije i dignu ruku na sebe...Nemaju nikoga svoga nikoga bliskog da ih savjetuje i izvuče iz te mladalačke depresije koja je prolazna trenutna...kad mlada duša ne vidi izlaz i sasvim običnih bezazlenih situacija nedovoljno zrela bez potpore odraslih da se suoči sa problemima...Jedino što sam zelio u sirotistu domu... bilo je da me neko pomiluje po glavi i uputi neku lijepu rijec..pohvali za neki poduhvat ...poklič...verujte to je tako rijetko da mališani izgube volju podsticaj za bilo šta...a trebalo bi da je drugačije da obučeni ljudi vode te male napacene duše na stazu odrastanja...vrlina na putu da postanu ljudi.

  • Komita

    5. mart 2022 | 10:09

    17 godine... e zivote... da presvisne dusa... imala suicidne misli, tesko detinjstvo a ni zakoracila nije... molim Boga da je ipak kod neke drugarice ...

  • Ruja

    5. mart 2022 | 10:18

    Hranitelji su tu samo da bi dobili pare,menjaju decu ko carape

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA