Zabrinjavajući trend u školama na Kosovu: Više incidenanata nego školskih dana, za dva meseca ih bilo 95

Policija će po potrebi pojačati prisustvo policije u školama sa službenim i civilnim uniformama

  • 0
Deca, nasilje, tuča Foto: Shutterstock

Načelnik Sektora policije za prevenciju omladinske delikvencije kapetan Nigilj Kosova kazao je da je, u školama na Kosovu, za dva meseca došlo do 95 incidenata, što je drastično više nego prethodnih godina, javio je Reporteri a prenosi Kosovo-online.com.

- Tokom 2020. godine imali smo 221 slučaj u školama i oko njih. U 2021. godini otvaraju se škole i primećujemo značajan porast slučajeva, 413, a u 2022. za dva meseca, januar i februar, prilično je očigledan porast, gde imamo 95 slučajeva. Ako uporedimo po mesecima, prošle godine, u januaru 2021. imali smo 15 slučajeva, a 2022. u januaru imali smo 45 slučajeva. U februaru 2021. bilo ih je 29, dok su u februaru ove godine zabeležena 53 slučaja- rekao je on za Kljan Kosova i naveo da je reč o zabrinjavajućem trendu.

Kapetan Kosova je naglasio da će policija će po potrebi, pojačati prisustvo policije u školama, sa službenim i civilnim uniformama, vršiće racije i držati predavanja o bezbednosti u cilju sprečavanja i smanjenja nasilja u školama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA