≫ 

Tiodorović pred Krizni štab: Kovid propusnice su izgubile svaki smisao

Veliki broj evropskih zemalja već je ukinuo većinu protivepidemijskih mera, uključujući i kovid propusnice

  • 11
Ktizni štab Foto: ATA images

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović najavio je novu sednicu Kriznog štaba konstatacijom da je sadašnji način primena kovid propusnica izgubio smisao, te da podržava jedino celodnevno važenje propusnica.

Tiodorović je rekao da je nepoštovanje sadašnjeg sistema kovid propusnica glavni razlog zbog kog su one izgubile smisao.

- Verovatno će sledeće nedelje biti sednica Kriznog staba. Mišljenja sam da su kovid propusnice sa primenom od 20 časova, izgubile svaki smisao jer se uglavnom ne poštuju. Medicinski deo Kriznog štaba je bio i ostao na stanovištu da samo kovid propusnice 24 časa imaju smisla - rekao je Tiodorović za portal Nova S.

Veliki broj evropskih zemalja već je ukinuo većinu protivepidemijskih mera, uključujući i kovid propusnice.

Podsećamo da su kovid propusnice uvedene su 23. oktobra prethodne godine, važe za sve ugostiteljske objekte, kladionice, kockarnice i slot klubove svakog dana od 20 časova.

Ispravna kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariju od sedam meseci.

Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati, ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci. Kovid propusnica je ispravna i ako građanin poseduje pozitivan test na antitela, ne stariji od tri meseca koji je urađen u državnoj laboratoriji.

Video: Tiodorović: Deca su osnovni motor za širenje gripa! Krizni štab predlaže, Vlada donosi odluku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA