Prvaci velikog srca: Među čestitkama za 8. mart, učiteljica iz Ljiga našla i neobičan poklon

Učiteljica je rekla da su "roditelji osluškivali njene reči znajući da ne voli poklone te vrste" i došli na ideju da novac od kog bi kupili poklon daju u humanitarne svrhe.

  • 2
Ljig deca škola prvaci učeteljica osmi 8 mart čestitka Foto: Ljig info/Andrijana Srećković

U moru skupih poklona koje su povodom 8. marta brojne vaspitačice, učiteljice i profesorke zatekle na svojim stolovima izdvojila se jedna uplatnica iz banke. Nije nepoznanica da povodom ovog praznika roditelji izdvajaju silan novac za kupovinu brendirane garderobe, nakita, torbi. To ipak nije bio slučaj sa učiteljicom I3 razreda, Anom Gošnjić, iz Osnovne škole "Sava Kerković" u Ljigu.

Na njenom stolu ovog 8. marta stajala je uplatnica naslovljena na Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), i iznos od 10.000 dinara. Naravno, nisu izostale ni ručno pravljene čestitke Aninih "velikih" prvaka.

- Ne postoji srećnija žena danas! Velike ljudske gromade imam u učionici, a još veće ljudske gromade ih odgajaju - rekla je učiteljica Ana povodom ovog jedinstvenog gesta u Srbiji i svojih učenika i njihovih roditelja.

Ona je dodala da su "roditelji osluškivali njene reči znajući da ne voli poklone te vrste" i došli na ideju da novac od kog bi kupili poklon daju u humanitarne svrhe.

Poklon su odlučili daju u humanitarne svrhe i to baš udruženju koje je namenjeno deci koja se bore sa opakom bolešću. Upravo u ovom udruženju kažu da do sada nisu imali ovakvu situaciju. Anini prvaci zajedno sa svojim mamama i tatama izabrali su najveći poklon a pre svega položili ispit ljudskosti i humanosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA