≫ 

Zoran se borio na Košarama, a sad živi na rubu egzistencije: Ima bolesno dete i male prihode

Svi koji su u mogućnosti da pomognu, to mogu učiniti preko postneta, na broj telefona 063 87 840 75 ili na tekući racun 250138005415150023

  • 16
Ratni veteran Valjevo, Zoran Sekulić Foto: Privatna arhiva

Zoran Sekulić, ratni veteran iz Valjeva, ima posttraumatski stresni poremećaj, male prihode u domaćinstvu i dete koje često ima zdravstvene probleme, pa je zbog svih okolnosti često na ivici egzistencije.

Supruga i on sa svojim skromnim primanjima, ne uspevaju uvek da obezbede sredstva za hranu, stan, lekove i ogrev, te Zoran apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu.

- Ratni sam veteran sa Košara, 125. motorizovana brigade. Živim u Valjevu kao podstanar u veoma teškim uslovima, imam malo dete koje je često bolesno i leči se u Beogradu na Institutu za majku i dete. Nekada sam časno služio otadžbini, sad kad sam se razboleo, imam PTSP, lečim se na psihijatriji u Valjevu - kaže Zoran.

On tvrdi da je bolest uznapredovala, i da lekari kažu da njegova bolest prevazilazi njhov domen lečenja, te da daju predlog za dalje lečenje na VMA.

- Ovim putem molim sve dobre ljude i organizacije koje su voljne da prema svojim mogućnostima pomognu da prevaziđem ovu bolest. Radim kao šnajder u jednoj konfekciji u Valjevu, ali sam često na bolovanju. Imam povrede kičme, kao i problema i sa srcem - priča Sekulić.

Zoran kaže da se časno borio na Košarama do zadnjeg dana.

- Mnogo mojih drugova je ostalo na večnoj straži, čuvali smo i branili našu zemlju i opet bi - tvrdi Zoran i dodaje:

- Trenutno su mi drva najpotrebnija, da nekako preguramo zimu.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu, to mogu učiniti preko postneta, na broj telefona 063 87 840 75 ili na tekući račun 250138005415150023.

Video: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    11. mart 2022 | 07:08

    На жалост на овај начин завршава сваки херој и патриота у Србији . Све друго је лаж !! Срам вас било државо да годинама не решавате права бораца и њихове пензије

  • @@@

    11. mart 2022 | 07:35

    Ma koga više briga za nase heroje.Svaki je na rubu ,još malo pa će im reći što si se i borio,ove generacije neće to ni shvatati .Užas,strašno!

  • Danica

    11. mart 2022 | 09:03

    Evo kako se država ponaša prema ljudima koji su ratovali za nju.Primer nama ostalima,da je bolje da sačuvaš dete po svaku cenu,nego državi da ga daš.Svaki put kad vidim Lepu Lukić,setim se da ona ima nacionalnu penziju,dok jedan borac sa Košara živi na rubu egzistencije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA