Polovina marta je, a sela su još zavejana: "Pod Stolom je najteža situacija i najveći smetovi su ovde"

Od ove godine uveden je novi sistem čišćenja seoskih mesnih zajednica

  • 0
Prvi sneg, Zlatibor Foto: RINA

Zimska služba Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar” iz Bora poslednjih dana radi na čišćenju puteva u svim selima, a u selu Luka su trenutno najveći smetovi, te se na teritoriji ove mesne zajednice danas radi sa dve radne mašine.

Zimska služba će, prema rečima v.d. direktora JKP „3. oktobar”, Radmila Guševca, danas mašinama raditi na čišćenju reonskih puteva u svim selima, da bi svi putni pravci nižeg prioriteta bili prohodni, dok su, kako kaže, svi glavni putni pravci ka selima prohodni, prenosi portal Bor030.net.

- Situacija u gradu je dobra. Pod Stolom je trenutno najteža situacija i najveći smetovi su ovde, te iz tog razloga dve radne mašine danas rade na teritoriji Luke i po jedna u Tandi i Gornjanu. U narednih par dana očekuje nas zaista hladno vreme, tako da ćemo non stop biti u režimu zimske službe, a već od ponedeljka vraćamo se u režim održavanja čistoće na teritoriji grada Bora, koje podrazumeva ponovo pranje ulica i čišćenje trotoara - objašnjava Guševac.

On je dodao da je grad Bor izdvojio sredstva za kupovinu nove mašine, odnosno hidromeka, ali i da je osposobljena još jedna hidromek mala mašina koja trenutno radi na čišćenju Starog i Novog selišta. U narednom periodu, kaže Guševac, očekuju da stigne i novi kamion autosmećar, novi autopodizač, dva kamiona kipera i nova autočistilica.

Od ove godine uveden je novi sistem čišćenja seoskih mesnih zajednica, kako kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, i dodaje da svako selo ima najmanje po jednu mašinu koja čeka u selu i, u zavisnosti od potreba izazvanih padavinama, ona se aktivira.

- Koordinira se sa ljudima iz mesnih zajednica. Naši meštani vrlo odgovorno pozivaju ljude iz mesnih zajednica i mašina se odmah aktivira. Danas možemo videti novu mehanizaciju koju je Grad kupio i koja je stavljena u funkciju, a mnogo znači u ovakvim trenucima. Narednih dana se očekuje dolazak još jednog ili dva kamiona koji su kroz javnu nabavku pribavljeni - naglašava Milikić.

Gradonačelnik je dodao da će „Grad u bliskoj budućnosti obezbediti još četiri mašine, po dve za JKP „Vodovod” i JKP „3. oktobar“, jer, kako kaže, „godinama se nije ulagalo u mehanizaciju javnih preduzeća i kada se nabavi nova mehanizacija to mnogo bolje i lepše funkcioniše“.

Predsednik Saveta mesne zajednice Luka, Boban Žikić kaže da se juče krenulo sa radom u svim reonima prema Stolu, Keju, sve do međe sa Tandom.

- Danas smo u podnožju Stola, a prethodnih dana smo bili na drugoj strani prema Deli Jovanu. Tamo su bili veliki smetovi, radilo se otežano, ali smo i te reone završili. Danas završavamo ove reone prema Tandi koje sam pomenuo da bi bili očišćeni i kako bi mogao da funkcioniše saobraćaj, ali i da bi deca mogla da idu u školu, jer ovde imamo devetoro dece koja putuju u školu. Idemo u svaki deo Luke i očistićemo sve puteve - ističe Žikić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA