≫ 

Marina je iz Ukrajine izbegla u Vranje jer zna jezik i u Srbiji ima drugarice: U prihvatnom centru i 5 dece

Došla sam sa drugaricom, ja sa ćerkom, ona sa sinom, priča ova žena

  • 1
Ukrajina, Marina, izbeglica Foto: Printskrin/RTS

Izbeglice iz Ukrajine pristižu i u Srbiju, a među njima je i jedna Marina. Ona je iz Кijeva došla u našu zemlju jer zna srpski jezik.

- Došla sam sa drugaricom, ja sa ćerkom, ona sa sinom. U Ukrajini nije bilo sigurno i rešili smo da dođemo ovde jer znam jezik i imam ovde drugarice - rekla je Marina, prenosi RTS.

Ona će sačekati da rat prođe i da se onda vrati u Ukrajinu jer voli svoju zemlju. "Srbija mi je lepa, ali želim da se vratim", rekla je Marina.

Slobodan Savović iz Кomesarijata za izbeglice kaže da im je obezbeđeno sve što je potrebno.

- Najbitniji im je internet i telefon, to imaju, tako da mogu da se čuju sa ostalim članovima porodice. Spremni smo za veći prihvat izbeglica ako dođe do toga -  naveo je Savović.

Od 25. februara do 9. marta u Srbiju je ušlo ukupno 6.784, a izašao 5.721 državljanin Ukrajine.

Prema podacima UNHCR, iz Ukrajine je do sada izbeglo više od dva miliona ljudi. Kako je na svom tviter-nalogu objavio Džejms Elder, portparol Unicefa, polovina njih su deca.

Video: Da li je ovo snimak otvaranja humanitarnog koridora kod ukrajinskog grada Sumija?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    12. mart 2022 | 16:10

    Iz Ukrajine su uglavnom izbeglice sa zapada zemlje odakle su mirno gledali kako njihova vojska bez milosti granatira škole i civile u Donbasu. E sada kada je mečka zaigrala pred njihovom kapijom videli su kako je bilo ovima u Donbasu proteklih 8 godina. Da su na vreme shvatili kuda ih vodi ovaj klovn do ovoga ne bi došlo. Sami pali sami se ubili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA