≫ 

Putin upire prstom ka motelu u Vranju gde su smeštene izbeglice iz Ukrajine: Mural koji pokreće diskusiju

Prihvatni centar za izbeglice udaljen je od murala sa likom Putina svega 2,5 kilometra

  • 17
Mural, Putin, Vranje Foto: Telegraf.rs

Gde je granica između ličnih uverenja i saosećanja? Da li to što biramo jednu stranu znači da treba da ostanemo nemi na patnju druge strane?

To pitanje nužno se nameće kada gledamo u mural sa likom Putina u Vranju, koji se nalazi nadomak motela u kojem se smeštaju izbeglice iz Ukrajine.

Kako izvešatava naš reporter, mural se nalazi na jednoj od zgrada u blizini Glavne autobuske stanice, a na njemu Putin pokazuje prstom ka Hotelu Rojal Putnik. Naziv hotela ispisan je i na muralu.

Prihvatni centar odatle je udaljen istočno oko 2,5 kilometra. Reč je o motelu koji je preuređen u prihvatni centar sa dolaskom izbeglica sa Bliskog istoka pre nekoliko godina i nalazi se van grada, pored magistralnog puta.

Inače, vlasnici hotela Rojal Putnik oduvek su bili proruski orijentisani. Za vreme izgradnje na gradilištu se uz srpsku vijorila i ruska zastava. I ranijih godina, Vranje je iskazivalo podršku Putinu kroz razne natpise i slične aktivnosti.

Kako se Vama ovo čini? Napišite nam u komentarima.

Video: Mural Vladimira Putina ponovo ruiniran: Velika zelena fleka preko lica

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MALI PERICA

    14. mart 2022 | 12:26

    KAKVA IRONIJA nas kad su bombardovali mi nismo napustali zemlju. . Nego kad je rat stao. . .ko i gde u svetu je nas zalio gorele su fabrike godinama bili srušeni mostovi ,bilo je masovno razaranje. . mi smo nasod napacen mi nikoga netreba da zalimo od sirije irana kazaxtana, libije, pa do ukrajme. . . Mi se nismo dali i nismo poklekli . . . ma kome prica ,a pazi sad ,sad hoce na silu da nas ubace u evropu sa granicama bez kosova jer znaju da je kosovo imaginarna nesto vise od pola sveta je nije priznalo a tek sad nece .

  • Невена

    14. mart 2022 | 11:50

    А ко се са својим пристрасним информисањем сврстало на једну страну и то заборављајући како су наше избјеглице и људи који су нам главе спасавали дочекани , издани и нацистичком суду изручени ... ? Можда су вама љепше зелене фарбе али неким људима не !!! ПС Треба Аида и ово да замаже .... да пљује а сви неистомишљеници под морањем да ћуте .

  • posiden

    14. mart 2022 | 11:53

    Od Putina pobegli kod Putinadosli🤦🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA