Istorijski dan za Zlatiborski okrug: Kovid ambulante sablasne i prazne, respiratorna soba konačno oslobođena

Višemesečna borba lekara urodila je plodom

  • 0
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar Foto: Tanjug/AP

Borba sa pandemijom koja je izazvana velikim brojem zaraženih korona virusom, trajala je u poslednjem talasu nekoliko meseci kada je ceo Zlatiborski okrug proglašen kao epicentar žarišta. Danas, u toj trci možemo reći da lekari Zdravstvenog centra Užice izlaze kao pobednici, jer njihovim trudom i zalaganjem hodnici i ambulante sada su sablasne i prazne.

Broj građana koji je zatražio hospitalizaciju sveden je na minimum, pa tako na teritoriji Zlatiborskog okruga trenutno su hospitalizovana 25 pacijenata, od kojih nijedna osoba nije priključena na respiratore i nema tešku kliničku sliku izazvanu posledicama korona virusa.

U užičkoj bolnici smešteno je samo 3 pacijenta, u kovid bolnici u Krčagovu 12, Priboju tri, dok je u susednoj opštini Prijepolje inficirano takođe tri osobe zbrinuto sa simtomima korona virusa.

Opštine Bajina Bašta, Nova Varoš i Požega, nakon višemesečne borbe nad pandemijom izašli kao pobednici i nemaju nijednu osobu zbrinutu u bolničkim krevetima obolelu od korona virusa.

Tokom protekla 24 sata na teritoriji Zlatiborskog okruga obavljeno je 547 pregleda, evidentirano je četiri prijema i 14 otpusta na kućno lečenje. Broj slobodnih kreveta u Zdravstvenom centru Užice je 247.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA