≫ 

Zlatokosa kojoj je mama umrla dobija kuću iz bajke, obožava jedan detalj: Kupala se u koritu, sad je nasmejana

Mala Jana Mihajlović (10) ostala je bez mame kada je pošla u 1. razred, a živela je u veoma teškim uslovima sa bakom i tatom Goranom

  • 9
Jana Mihajlović, Toplac, Vranje, radovi, kuća Foto: Marko Jovanović, Privatna arhiva

Posle tri godine patnje, tuge i teških uslova u kojima je živela, život male Zlatokose iz sela Toplac kod Vranja, počeo je da se menja. Tužan pogled Jane Mihajlović (10) zamenio je osmeh zbog užurbanih majstora koji svakodnevno rade da devojčici, koja je, kada je imala 7 godina, ostala bez majke, obezbede pristojniji i lepši život. 

Jana će uskoro imati svoju kuću iz snova, o kojoj je maštala. Svoju sobu sa roze zidovima, novim nameštajem, stočićima, ormarima za njene stvari. I kupatilom, da ne mora više da se kupa u koritu.

Vredni majstori 9. dan unose radost u kuću Jane, njenog tate Gorana i bake, Goranove majke. Kako nam pričaju, dosad su odradili dobar deo posla. Oronulu kuću sa trulim prozorima, betonom na podu i gotovo srušenim plafonom, pretvoriće u topao dom pun radosti i sreće.

- Kuća ima tri sobe, ali je u svakoj stanje bilo katastrofalno. Svuda smo postavili laminate, promenjena je celokupna stolarija. Praktično nije bilo prozora u kući, bili su truli. Janina baka je presrećna, kaže "konačno mi ne duva i nije mi zima" - priča jedan od majstora za Telegraf.rs.

Kako kaže, na staroj kući promenjena su i spoljna vrata koja su stigla danas, a ona su posebno obradovala malu Janu.

- Danas je baš došla iz škole nasmejana kada je videla šta smo uradili. Mnogo je srećna zbog novih spoljnih vrata, ona imaju špijunku, a Jana to nije ranije viđala, pa sve vreme gleda u to - navodi sa osmehom naš sagovornik dodajući da su i sa izolacijom kuće završili, ali i okrečili sve sobe.

Janina je ona sa roze zidovima. Tako je želela.

- Mnogo je radosna, nasmejana... Uvek nas pita za kafu i da li smo umorni. Ne može da veruje u šta se pretvara njena stara kuća - dodaje majstor.

I plafon koji se spustio pola metra u jednoj od soba, popravljen je, odnosno potpuno sređen. Sređeni su i plafoni u drugim prostorijama.

- Ono što je ostalo da se sada uradi je da se pregradi hodnik i da se napravi kupatilo jer ga uopšte nisu imali u kući. Danas počinjemo sa tim, uskoro nam stižu i pločice, te pretpostavljam da ćemo za nekoliko dana i to da završimo. Takođe, danas treba da stignu i kuhinjski elementi, ali i nameštaj za Janinu sobu - ističe naš sagovornik.

Podsetimo, u domu Mihajlovića nije bilo ni kupatila, ni laminata, živeli su godinama bez vode. Snalazili bi se odlaskom na obližnji izvor, a kupali u sobi, u koritu.

Majka izgubila bitku sa tumorom

Jana je, kada je imala 7 godina, ostala bez majke koju je neizmerno volela i sa kojom je bila beskonačno povezana. Njena mama preminula je 2018. godine posle duge borbe sa rakom dojke, dva meseca nakon što je Jana krenula u 1. razred. Imala je galopirajući tumor, a gotovo dve godine mučila se sa opakom bolesti, kako je Janin tata Goran ispričao za naš portal u svojoj emotivnoj ispovesti.

- Posle više od godinu dana mučenja, januara 2018. godine bilo joj je malo bolje, a onda bi opet klonula. I tako je vreme proticalo. Onda je došao septembar, Jana je kretala u školu. Žena mi je rekla: "Samo da je ispratim u 1. razred". Bilo joj je sve gore. Jedva je uspela da odvede ćerkicu u školu koja je na 200 metara od naše kuće. Naduo joj se stomak. Krajem oktobra više nije mogla da hoda - navodi Janin tata.

Goran danima nije spavao, bdio je nad teško bolesnom ženom nadajući se čudu. Ipak, bolest je bila jača.

- Izgubila je govor 7. novembra, čekao se trenutak... Jana je tog dana kretala u školu, poljubila je majku po poslednji put. U 13.20 sati je supruga preminula u 39. godini. Ćerkicu smo poslali kod mog drugog brata, nismo joj još rekli šta se desilo. Sutradan je videla umrlicu na vratima kuće i pitala: "Šta će moja mama ovde?" i ušla unutra da je traži. Bilo je preteško. Šta da vam kažem? Katastrofa - teškog srca ispričao je samohrani otac.

Video: Tužna sudbina Jane Mihajlović (10), devojčice zlatne kose iz Vranja: Ganula je celu Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minnaa

    17. mart 2022 | 14:41

    Da si živa i zdrava da te sreća u životu 🍀🍀🍀♥️♥️♥️🌹🌹🌹

  • Нек

    17. mart 2022 | 15:01

    Је жива и здрава а добрим људима све најбоље и једно велико ХВАЛА ❤❤❤❤🌹🌹🌹

  • gunđalo

    17. mart 2022 | 16:35

    Majstorima i dobročiniteljima, kapa dole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA