≫ 

Svi pričaju o Jovanovom lepom gestu: Zaustavio saobraćaj i pomogao devojci u kolicima da pređe ulicu

Sudeći po komentarima sa društvenih mreža, Jovanov gest je pobrojao mnoge pohvale

  • 4

Za pripadnika saobraćajne policije u Novom Sadu Jovana Vasiljevića, bio je to radni dan kao i svaki drugi. Ipak, lep gest koji je učinio, oduševio je prolaznike, ali i korisnike društvenih mreža.

Sve se odigralo na uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope, gde se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji trotara i biciklističke staze, a gde je Jovan bio na terenu.

- Fizički nije bilo moguće da devojka koja je u kolicima pređe preko pešačkog prelaza i da se popne na stazu. Mislim, tu ne postoji mogućnost ni pešak da prođe, a posebno biciklista ili neko je u kolicima - naveo je on za Telegraf.

Kako dalje objašnjava, kada je video da se devojka kreće u kolicima, pokušavajući da dođe do pešačke staze, nije razmišljao, već odmah pritekao u pomoć.

- Ima ta jedna deonica puta gde se izvode radovi i koja je označena saobraćajnom signalizacijom. Dakle, devojka je jedino mogla da ide tim putem, da bi došla do prvog mesta gde može da se popne na trotoar. Zaustavio sam na kratko deonicu od 50 metara i pomogao sam joj da se popne na trotoar - kaže nam Jovan.

Ipak, za ovog mladog saobraćajca, ovakvo postupanje je nešto što se podrazumeva, bilo da je u uniformi ili civilu.

- To bi uradio svako ko je lepo vaspitan, nebitno da li ste u civilu ili uniformi. Uvek ima takvih situacija. Na primer, sa starijim osobama koji prelaze sporo preko pešačkog, pa se upali crveno svetlo. Uvek je naša dužnost da pomognemo i to treba da se podrazumeva, ali izgleda da, nažalost, toga sve manje ima. Naročito se građani sve manje zaštitnički postavljaju prema nemoćnima - dodaje on.

Sudeći po komentarima sa društvenih mreža, Jovanov gest je pobrojao mnoge pohvale.

"Bravo", "Svaka čast ovom čoveku", " Svaka čast i neka ga sreća i ljubav prate", "Mala dela čine veliki ljudi", pisali su ljudi.

Video: Tika Stanić: Upoznao sam odlične policijace, i opasne kriminalce, svi su mi pomogli da napravim lik Marjanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA