Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole zbog nasilja u Vranju: Muž pokušao nožem da ubije suprugu

Zaštitnik građana traži od CSR Vranje da ga u roku od 15 dana obavesti da li je upoznat sa porodičnom situacijom u ovoj porodici

  • 0
Napad nožem, ubod, ubistvo Foto-ilustracija: Marko Jovanović

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom informacija iz medija da je u Vranju u porodičnom nasilju muškarac pokušao nožem da ubije suprugu i tom prilikom povredio ćerku, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Vranje i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Zaštitnik građana traži od CSR Vranje da ga u roku od 15 dana obavesti da li je upoznat sa porodičnom situacijom u ovoj porodici, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje i da li je Centar preduzeo određene mere kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici, piše u saopštenju Zaštitnika građana.

Od MUP-a, Zaštitnik građana traži da mu u roku 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju a naročito izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem nadležne policijske uprave, zatim izveštaj o eventualnoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima kao i o merama koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama.

Podsetimo, policija u Vranju uhapsila je P.D. (45) koji je noćas nožem dugim 20 centimetara pokušao da ubije suprugu pred ćerkom.

Devojka je povređena dok je pokušavala da zaštiti majku.

Povređena žena zadobila je ubodne rane u predelu leve slabine.

Nesrećna žena nalazi se u teškom stanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA