Čovek kome je u ruci eksplodirala bomba iz Južne Morave i dalje u teškom stanju: Ostao je bez šake

Muškarac je radnik jedne firme koja se bavi separacijom peska pa je prilikom obavljanja ovog posla, u reci ugledao predmet za koji verovatno nije ni znao šta je, pa je odlučio da ga iseče

  • 0
Bolnica, korona, ilustracija, Nemačka Foto: Tanjug/AP

S. N. (32) iz niškog sela Krušce, koji je teško povređen u petak kada mu se u rukama aktivirala eksplozivna naprava koju je pronašao u koritu Južne Morave i dalje je životno ugrožen. Njemu je amputirana desna šaka, a zadobio je i teške povrede vrata i glave zbog kojih je zadržan na lečenju u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi saopštavaju da je S. N. u nešto boljem stanju u odnosu na prethodni dan.

- Otvorio je oči, počeo je samostalno da diše, za nijansu je bolje, ali je i dalje životno ugrožen. Danas treba da bude sagledan od strane očnog lekara i maksilofacijalnog hirurga da se vide povrede desne strane lica i desne šake. Juče je plastični hirurg previo povredu šake, ima pomaka na bolje, reaguje na pozive, razume šta mu se kaže - saopšteno je iz niškog UKC.

Muškarac je radnik jedne firme koja se bavi separacijom peska pa je prilikom obavljanja ovog posla, u reci ugledao predmet za koji verovatno nije ni znao šta je, pa je odlučio da ga iseče.

Međutim, tom prilikom je došlo do eksplozije koja mu je bukvalno raznela šaku, rasekla vrat a zadobio je i povredu potkolenice. Intervenisala je Hitna pomoć pa je čovek prebačen u niški Univerzitetski klinički centar gde je operisan.

Nažalost, lekari nisu uspeli da mu spasu ruku, ostale povrede su mu sanirane i zadržan je na lečenju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju. Najverovatnije je da se radi o eksplozivnoj napravi zaostaloj iz perioda Drugog svetskog rata.

Policija je obavila uviđaj, utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja a obaveštena je i Inspekcija rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA