≫ 

Vezali psa za branik i vukli ga po ulici, sad mole da se snimak izbriše: "Nije bilo načina za bolji transport"

- Snimak deluje uznemirujuće, međutim, zaista nije tako, pas je na sigurnom i nije maltretiran, niti povređen - pravdao se, najverovatnije, vozač automobila

  • 16
Pas, Bujanovac

Printskrin: Bujanovacke.rs

Pas vezan za branik automobila u pokretu. Životinja cvili i pokušava da se odupre, ali ne uspava, pa ga auto vuče po putu - to je prizor koji je zabeležen na ulici u Bujanovcu.

Video snimak Bujanovačkih, na kome se vidi pas vezan za automobil u pokretu, izazvao je brojne komentare kojima se, najblaže rečeno, osuđuje postupak vozača automobila, a od nadležnih u tužilaštvu i policiji traži da identifukuju vozača jer se radi o krivičnom delu. I, zaista, jezivo deluje snimak bespomoćne životinje koja cvili dok se vuče po asfaltu.

Snimak koji je Bujanovačkim poslao čitalac napravljen je u nedelju (27. mart 2022.) kod kružnog toka na ulazu u Bujanovac.

Snimak je objavljen u nedelju uveče, a posle toga na redakcijsku adresu stiglo je i nekoliko anonimnih mejlova, u kojima se zahteva da uklone snimak:

- Poštovani, povodom snimka iz Bujanovca. Radi se o porodičnom psu koji je usled selidbe nestao, pas je jutros nađen i usled nedostatka načina za bolji transport u tom momentu nađeno je ovakvo, ne baš humano, rešenje. Snimak deluje uznemirujuće, međutim, zaista nije tako, pas je na sigurnom i nije maltretiran, niti povređen. Nadam se da postoji mogućnost da se snimak ukloni jer zaista pas nije povređen niti je to bila namera - piše u mejlu koji je verovatno poslao vozač automobila.

Redakcija Bujanovačkih rešila je da snimak ipak ne ukloni, kako bi on poslužio Tužilaštvu i policiji jer je zlostavljanje životinja krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, i za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do 2 godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    28. mart 2022 | 16:17

    Samo je želeo da ga transportuje? 🤣 "Nije bilo boljeg načina"??? Ne znam,jel smešno ili žalosno?? Kakav lik..Kazniti ga bre,maksimalnom kaznom,kako ga nije sramota? 😡😡 Sada bi da zabrani snimak? E,pa neće moći bajo..Sad ima da odgovaraš.

  • Marina

    28. mart 2022 | 16:21

    Najbolja kazna i njih tako. Za neke treba vratiti Dušanov zakon.

  • Goksy

    28. mart 2022 | 15:07

    Jel mogu ja njega da provizam tako da vidim sta ce radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA