Grad Niš sređuje kuću žrtve Malčanskog berberina: Devojčica će uskoro imati bolje uslove za život

Porodicu je danas obišla niška gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je najavila da je procedura koja prethodi početku građevinskih radova, u završnici

  • 5
Monika Karimanović, kuća, Dragana Sotirovski Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Petnaestogodišnja devojčica, žrtva zloglasnog Malčanskog berberina, uskoro će živeti u mnogo boljim stambenim uslovima zahvaljujući gradu Nišu, koji će obezbediti sredstava za dogradnju njene kuće u niškom selu Suvi Do.

Tim povodom, porodicu je danas obišla niška gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je najavila da je procedura koja prethodi početku građevinskih radova, u završnici.

- Nakon što je porodica izrazila želju da ostane u svojoj kući u Suvom Dolu, odlučili smo da im pomognemo da je dograde kako bi dobili bolje uslove za život. Završen je postupak legalizacije njihove porodične kuće, u toku je postupak izdavanja građevinske dozvole, pa će devojčica i njena porodica dobili još 40 kvadrata stambenog prostora - kazala je Sotirovski.

Ona nije precizirala cenu koštanja ovih radova jer je objasnila da postoje donatori koji žele da pomognu da devojčica nastavi život u boljim stambenim sulovima.

- Imamo donatore i za materijal i građevinske radove a grad ima i svoje javno komunalno preduzeće koje raspolaže stručnim kadrom pa ćemo svi zajedn pomoći da se radovi okončaju što pre - rekla je gradonačelnica.

Devojčicina majka Aleksandra kazala je da je ona dobro i da se priprema za polaganje testove za upis u srednju školu.

- Dobro je, idemo napred koliko god možemo. Drago mi je što je opet stala na svoje noge i što želi da uspe u životu. Imala je težak period, jedan od najgorih, ali je opet, uzdignute glave, rešila da ide napred. Tu smo mi da je bodrimo i da idemo svi napred - kazala je Aleksandra.

Prema rečima majke, njena ćerka bi želela da upiše srednju školu za vaspitače ili pravno-poslovnu školu.

- Nadamo se da će upisati to što želi. Nismo još počeli sa pripremama za proslavu male mature. Ima vremena, tokom maja ćemo da vidimo da kupimo haljinu i sve ostalo što joj treba - izjavila je Aleksandra.

Kazala je da su srećni što će nakon nadogradnje kuće koju im je obećala gradonačelnica Dragana Sotirovski, njihova ćerka dobiti svoju sobu i kupatilo.

Devojčicin deda Miodrag rekao je da će na postojećih 40 kvadrata kuće biti dograđen sprat koji će imati dve sobe, kupatilo i hodnik.

- Najbitnije nam je to što će struja biti odvojena od mog brata i biće najverovatnije voda. Za tri meseca bi trebalo da bude sve gotovo. Dokumentacija je sva izvađena osim građevinske dozvole - rekao je on.

Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin zbog navike da žrtve šiša pre nego što ih napadne izdržava kaznu doživotne robije zbog Monikine otmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    28. mart 2022 | 18:23

    Zar moraju medije da dodju za ovakvo nesto? Da novinari ostave devojcuci na miru i njenu porodicu

  • ja

    29. mart 2022 | 12:05

    Strašno čime se hvale, lepo je od njih što hoće da pomognu ali još lepše bi bilo da se dete više ne povlači po medijama. Upropastiće je do kraja,njoj ništa nemože da nadoknadi ono što je preživača☹️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA