≫ 

U Zrenjaninu osvanuo sramotan oglas: Nude "brzu zaradu", čak i maloletnicama. "Želite telefon i mercedes?"

Oglas je napisan nevešto, uz pravopisne i gramatičke greške, a devojkama nudi "laku zaradu sa kojom će moći sebi da kupe mercedes, brendirane tašne, dijamante

  • 5
Oglas, posao, Zrenjanin, devojke Foto-ilustracija: Shutterstock, Društvene mreže

Zrenjaninom ovih dana nekoliko osoba azijatskog porekla prilazi tinejdžerkama, uglavnom učenicama Zrenjaninske gimnazije, Ekonomske i Muzičke škole koje se najčešče nalaze na velikom odmoru, i daje im papir na kom piše da im nude "posao".

Oglas je napisan nevešto, uz pravopisne i gramatičke greške, a devojkama nudi "laku zaradu sa kojom će moći sebi da kupe mercedes, brendirane tašne, dijamante...".

U tekstu se ne navodi koji je konkretno posao u pitanju, ali sve navedeno može da implicira da je u pitanju podvođenje mladih devojaka.

- Njih dvojica, trojica u grupi, sa zaštitnim maskama na licu, samo su se niotkuda pojavili i doturili svakoj od nas papir i bukvalno su pobegli. Nismo imale pojma o čemu se radi dok nismo pročitale šta piše na papiru. Njih je teško raspoznati sa tim maskama na licu, jasno je samo da su azijatskog porekla - rekla je jedna od devojaka za RTV Santos.

Oglas, posao, Zrenjanin, devojke Nevešto napisan oglas koji nudi dobru zaradu devojkama, Foto: Društvene mreže

Druga je dodala: "Znamo da sigurno nismo jedine koje su dobile ovaj papir, dosta devojaka nam je reklo da su i njima prilazili sa istom namerom".

Roditelj jedne od tinejdžerki odlučio je da prijavi slučaj policiji.

- Policija je juče odmah po prijavi oca da je dan ranije njegovoj šesnaestogodišnjoj ćerki i njenoj drugarici prišla osoba azijskog porekla i dala im letak sa neprikladnom sadržinom u kome se nudi novac za brzu i laku zaradu, obavestila Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu preduzima intenzivne mere na rasvetljavanju svih okolnosti - navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

Dok slučaj ne bude rasvetljen, izuzetno je važno da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da, ukoliko od njih čuju za ovakvu vrstu oglasa, prijave policiji.

Video: Snimak hapšenja grupe koja je terala devojku (17) na prostituciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha hap

    30. mart 2022 | 20:03

    Pa imate br sta ce vam vise, za policiju.. Lako se nadju ko su sta su i gde su.

  • Праведник

    30. mart 2022 | 20:07

    Дивљи запад је мала маца за нас...

  • Dejan

    30. mart 2022 | 20:32

    Da, pozivni brojevi za Albaniju I Andoru. Ovo je samo anti kineska kampanja I zastrasivanje gradjana ZR sa vijetnamcima Koji rade za Kineske kompanije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA