≫ 

Posle sramotne odbrane muškarca koji je vezao psa za auto i vukao ga, podneta krivična prijava protiv njega

- Samo sam hteo da ga vratim kući - branio se Bujanovčanin

  • 1
Pas, Bujanovac Printskrin: Bujanovacke.rs

Protiv pedestdevetogodišnjeg muškarca iz okoline Bujanovca koji se sumnjiči da je vezao psa za automobil i vukao ga ulicom, biće podneta krivična prijava, saopšteno je iz Policijske uprave u Vranju.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, krivična prijava će biti podneta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, prenose Bujanovačke.

Bujanovčanin koji se sumnjiči da je vezao psa za zadnji deo svog automobila i vukao ga po ulici, u utorak je saslušan u policiji.

Video snimak Bujanovačkih izazvao je brojne komentara građana na našoj FB stranici u kojima se tražila hitna reakcija policije i tužilaštva.

Podsetimo, B. S., saslušan je u policiji u utorak zbog sumnje na zlostavljanje i mučenje životinja, a za Bujanovačke je rekao da mu nije bila namera da maltretira svog psa i da to nikada nije radio.

On je izjavio da je pas dobro i da nema nikakve povrede, kao i da ga je vukao svega nekoliko metara.

- Ispalo je tako i izgledalo je loše, a ja sam samo hteo da sklonim svog psa, kojeg čuvam već 6 godina, sa kružnog toka gde sam ga zatekao nakon što se izgubio šest dana ranije. Morao sam da ga spasim od pasa lutalica koji su ga jurili, a da mi ne pobegne. Najpre sam ga stavio u prtljažnik, ali je iskočio. Da ne bi napravio zastoj na kružnom vezao sam ga kuku na autu i tako vozio samo do benzinske pumpe, nekoliko metara – rekao je B. S.

Dodao je da je potom psa pešice vratio kući u Bujanovačku Banju.

- Ćirko, kako ga zovemo, nije povređen i sve je u redu. Nikada nisam maltretirao svog psa ili bilo koju drugu životinju. Samo sam hteo da ga vratim kući – naglasio je on.

Video: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆE: Trovanje pasa u Grockoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Treba mu to isto uraditi

    31. mart 2022 | 08:09

    nadajmo se da ga narod poznaje da ce mu oni suditi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA