Detalji masovnog trovanja učenika u Nišu: Devojčica je povraćala, odmah smo zvali Hitnu. Deca su jela u kafiću

Deca su imala slabije simptome

  • 16

Šest učenika Ekonomske škole u Nišu se otrovalo za vreme velikog odmora brzom hranom. Hitna je odvela jednog, a pet je na kućnom lečenju, saznaje Telegraf.rs.

Školski pedagog Ekonomske škole u Nišu Milica Stevanović kaže da su deca dobila slabije simptome i da je samo jedna devojčica izraženije povraćala.

- Deca su se za vreme velikog odmora požalila da imaju stomačne tekobe. Zajedno je sa njima bila i profesorka hemije koja mi je to potvrdila. Bilo je u pitanju petoro dece. Odmah smo kontaktirali Hitnu pomoć, koji su uzeli njihova imena. Deca su rekla da su jela u obližnjem kafiću u blizini škole. Jedna devojčica je imalo izraženije povraćanje, a sva ostala deca su imala slabije simptome. Doktori iz Hitne kažu da nije ništa alarmantno - kaže Milica Stevanović.

Doktorka Gorica Radomirović, iz niške Hitne pomoći potvrdila je da su iz škole dobili poziv za zbrinjavanje šestoro dece, ali da je pomoć zatražilo njih petoro.

- Poziv nam je stigao u 9.20, rečeno je da deca imaju crevne tegobe, pošto ih je bilo više u pomoć smo poslali još jednu ekipu. Svi đaci su imali mučninu, gađenje, povraćanje i bolove u stomaku i svi su navodili da im je pozlilo pola sata od uzimanja užine u istom objektu. Sumnja se na trovanje hranom, prevezeni su do Interne klinike na dalju opservaciju, imali su lakše tegobe ali je opservacija ipak neophodna radi odluke o hospitalizaciji - saopštila je doktor Radomirović.

trovanje učenika, ekonomska škola u nišu, Foto: D.K.

Video: Masovno trovanje učenika u Nišu: Ovo je škola iz koje se šestoro učenika otrovalo brzom hranom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hamburger

    31. mart 2022 | 11:19

    Kad bi sanitarne inspekcije prošle kroz sve o objekte i kuhinje, mislim da bi 90 % se zatvorili. Prljave kuhinje, prljavi kuvari, neosisani, neobrijani, znojavi

  • Srecko

    31. mart 2022 | 10:58

    Koji kafic, KO JE VLASNIK, GDE SE SNABDEVA, KAD JE IMAO POSLEDNJU KONTROLU SANITARNE INSPEKCIJE??? Sta vredi ova vest BUKVALNO BEZ IKAKVIH INFORMACIJA, KOJE BI DOPRINELE DA SE OVO VISE NE PONOVI I KO ZNA JOS KOLIKO LJUDI SPASE OD SLICNIH NEPRIJATNOSTI!

  • Marina

    31. mart 2022 | 11:35

    U južnoj Srbiji se masovno švercuje meso sa Kosova. Ko zna kakvo. Kontrola slaba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA