≫ 

Stan pun smeća, a smrad nesnosan: Stanari zgrade u Novom Sadu više ne znaju kako da reše problem sa komšijom

Situacija se pogoršala u poslednjih nekoliko meseci, kada je preminula žena koja ga je obilazila

  • 2
Pasterova, Novi Sad, problem sa komšijom i smećem Foto: 021.rs

Stanari Pasterove 6 u Novom sadu već nekoliko nedelja pokušavaju da reše problem sa komšijom čiji je stan pun smeća. Više stanara ove zgrade na Detelinari navodi da dosadašnji pozivi raznim ustanovama nisu dali rezultate, izveštava 021.rs.

U Gradskoj upravi odgovaraju da su upoznati sa problemom i da rade na ovom slučaju. Stanari ove višespratnice kažu da njihov komšija u zgradi stanuje godinama unazad, te da do sada nisu imali problema, iako je stan bio pun smeća.

Situacija se pogoršala u poslednjih nekoliko meseci, kada je preminula žena koja ga je obilazila.

- To što se nakupilo mnogo smeća samo je jedan od problema. Pas ne izlazi napolje, nuždu obavlja u stanu ili u hodniku zgrade, a kako su vrata uglavnom otvorena, smrad je nesnosan. Hodnik se čisti, ali u stan ne možemo da uđemo. Imali smo dosta neprijatnih situacija, pokušali smo da razgovaramo sa njim, ali to ne vredi, on ne komunicira sa nama - kaže jedna stanarka.

Pasterova, Novi Sad, problem sa komšijom i smećem Foto: 021.rs

Stanari su se, kako kažu, obraćali veterinarskoj i komunalnoj inspekciji, zvali su komunalnu miliciju, policiju, razne gradske i druge službe za koje su mislili da bi mogle da pomognu. Zvali su i Centar za socijalni rad, ali od dolazaka radnika ove ustanove nije bilo efekta jer bi kucali na vrata po nekoliko minuta i ne bi dobili nikakav odgovor.

- Napisali smo peticiju kojom tražimo da Centar za socijalni rad i druge ustanove nađu trajno rešenje za njegovo zbrinjavanje. On ne može sam da živi i to je jasno svakome ko dođe i vidi na šta sve ovo liči. Mislim da smo do sada zvali policiju dva puta kako bi proverila da li je komšija uopšte živ, jer ga ne bismo ni čuli ni videli po nekoliko dana, a pas laje i zavija. Samo je pitanje kada nešto može da se dogodi, s obzirom na to da je već jednom napravio poplavu - poručuje jedan od stanara.

Stanari ove zgrade na Detelinari najviše strahuju da bi jednog dana moglo da dođe do požara u stanu punom smeća, podsećajući da su se u Novom Sadu dešavali takvi slučajevi.

U Gradskoj upravi navode da su reagovali po prijavama građana i da su poslali inspektore.

- Komunalni inspektor Odseka komunalne higijene i zoohigijene obavio je inspekcijski nadzor i utvrdio da stanar drži jednog psa. Pas je u momentu nadzora zatečen u stanu i pod nadzorom držaoca psa. Pas je obeležen i registrovan u skladu sa posebnim propisima o registraciji pasa i mačaka i vakcinisan što je u skladu sa Odlukom o držanju domaćih životinja. Komunalni inspektor uputio je dopis veterinarskoj inspekciji kako bi shodno Zakonu o dobrobiti životinja utvrdili da li se pas drži u skladu sa navedenim Zakonom - stoji u dopisu iz Gradske kuće.

U Gradu kažu i da je drugi komunalni inspektor, iz Odseka za kontrolu komunalnih sistema, obavio terenski inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo ko je vlasnik posebnog dela u kome boravi prijavljeno lice.

- Prilikom nadzora nije zatečen otpad u zajedničkom hodniku, ali ni prijavljeno lice u stanu, pa je shodno tome, ostavljen poziv za stranku. Kako se prijavljeno lice nije odazvalo na ostavljeni poziv, inspektor je uputio dopis upravniku predmetne Stambene zajednice sa zahtevom da mu se dostave informacije ko je vlasnik posebnog dela i da li je o problemu obavešten Centar za socijalni rad. Po dobijenim informacijama, inspektor će postupiti u okviru svojih nadležnosti, ukoliko postoje osnovi za postupanje - zaključuju u Gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanarka

    3. april 2022 | 19:52

    Slican problem imamo u zgradi, ulaz do naseg. Dve Skupstine stanara, nezavisne, ali su zidovi stanova zajednicki,odnosno stanovi se naslanjaju jedni na druge. Desetine puta zvana komunalna policija - neresivo. Zivi momak koji dovodi ekipu da se napija i drogira, prave se sexi zurke u duboko u noc sa glasnim seksualnim zvucima,... ne govorite da treba da imam razumevanja za toliko nepostovanje jer zivim sa detetom razlicitog pola i veoma je neprijatno kada vas usred noci probudi takva vrsta zvukova, ili od istih uopste i ne mozete da zaspite. Neprijatno je strasno. Komunalci prosto ne resavaju. Upravnik ulaza - ne interesuje ga, ne smeta njemu. Momak je sa ekipom ukrao i doneo i klupu sa neke javne povrsine ili parka... Razmatram prodaju stana jer izgleda drugog izbora nemam. A kakve sam srece, naci cu stan pored ovakvog lika. Da, kuca je spas. Ali i kosta bogatstvo koje nemam.

  • DRagutin

    2. april 2022 | 03:00

    Ljudska prava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA