≫ 

18 rudara iz rudnika Soko zbrinuto u bolnici u Aleksincu: 3 ima teške povrede ali nisu životno ugroženi

Navodi da je u Opštoj bolnici u Aleksincu zbrinuto 18 povređenih rudara – 15 sa lakim povredama, dvojica sa povredama lakta i jedan sa serijskim prelomom pet rebara, ali da je i on van životne opasnosti.

  • 2
ekplozija, soko banja, Foto: D.K.

Navodi da je u Opštoj bolnici u Aleksincu zbrinuto 18 povređenih rudara iz rudnika Soko – 15 sa lakim povredama, dvojica sa povredama lakta i jedan sa serijskim prelomom pet rebara, ali da je i on van životne opasnosti.

Kako javlja nap reporter sa lica mesta u bolnicu konstantno stižu povređeni radnici. Ispred nje je i mnogo rodbine.

Niko ne želi da govori za medije. Svi su uznemireni, u suzama.

Direktor Opšte bolnice u Aleksinac doktor Goran Vidić rekao je za RTS da su četiri ekipe Doma zdravlja Aleksinac na terenu, ako i ekipe iz Zaječara i Knjaževca koje su uključene.

- Svi pacijenti koji nisu hitni i operacije koje su planirane su otkazani, pacijenti su pušteni, mobilisali smo i ostala odeljenja u zgradi. U ovom trenutku mi nemamo problem sa kapacitetima -  dodaje doktor.

Ističe da su u kontaktu sa upravom rudnika i da je 49 rudara bilo u smeni.

- Teška je situacija ovde, tu je i rodbina, ljudi su uznemireni. Nama nije nažalost prva nesreća. Aleksinac i okolina su poznati po tome, to se sada ponovilo - navodi Vidić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA