≫ 

Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja i SZO: Obuhvata imunizaciju, mentalno zdravlje...

Podrazumevaju podršku oporavka od efekata izazvanim kovid pandemijom

  • 2
 SZO LONCAR SARADNJA Foto: Tanjug/Ministarstvo zdravlja/ Aleksandar Angelovski

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge potpisali su danas dvogodišnji Sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Sporazum će obuhvatiti imunizaciju, mentalno zdravlje, antimikrobnu rezistenciju, digitalizaciju u zdravstvu i hronične nezarazne bolesti, uz podrazumevanu podršku oporavka od efekata izazvanim kovid pandemijom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Lončar je zahvalio Klugeu na iskrenoj i svesrdnoj podršci, i istakao da će dogovorena saradnja Ministarstva zdravlja i SZO dati značajan doprinos daljem jačanju i razvoju zdravstvenog sistema Srbije.

Direktor SZO istakao je značajan napredak i stabilnost zdravstvenog sistema Srbije u toku velike javnozdravstvene krize globalnih razmera izazvane pandemijom, izrazivši nadu da će i nastavak saradnje kroz potpisani Sporazum biti od velike koristi građanima Srbije.

Video: Darija Kisić-Tepavčević: U Srbiji se koristi test koji je dobijen od SZO i koji je visoko senzitivan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    4. april 2022 | 11:29

    Samo da ne bude da zbog toga moramo da izgubimoosnovna ljudska prava da nas prisilno vakcinišu i slično U pandemiji su se pokazali kao nasilnici isključivo su podržavali samo jedno viđenje situacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA