≫ 

Đaci u Mladenovcu blokirali ulicu da vrate omiljenog profu: Nećemo nikog "preko veze", hoćemo našeg Janka

Po onome što se po školi priča, na mesto našeg nastavnika treba da dođe neko "preko veze", tvrde gimnazijalci

  • 12

Gimnazijalci u Mladenovcu imaju veliko srce. A što je još važnije, i hrabrost da se njime vode.

Kako smatraju da pravda nije zadovoljena, oni su rešili da je uzmu u svoje ruke i izašli su na ulice da protestima vrate omiljenog profesora Janka Jevtića. Đaci svih razreda su 1. aprila blokirali glavnu ulicu u Mladenovcu, a za Telegraf, odlučno i buntovno, poručuju da borba nije gotova.

Janko je, inače, profesor muzičkog vaspitanja, ali za njih je, kažu, i više od toga.

- Nastavnik je prvi kome se obraćamo kad nas nešto muči. On nas uvek sasluša. Mene je, recimo, podržao za odabir fakulteta i to mi je mnogo značilo. On je i jedini profesor koji daje ocene kakve treba. Zbog njega smo svi zavoleli muzičko. Evo, ja sam ga čak odabrala za maturski - priča nam jedna gimnazijalka.

Što je još zanimljivije, đake su u protestu podržali i njihovi roditelji. Kako saznajemo i od jednih i od drugih, nastavniku Janku Jevtiću navodno je istekao ugovor o radu, a đaci sumnjaju da je konkurs za to radno mesto, koji je u toku, već nekome namenjen.

- Po onome što se po školi priča, na mesto našeg nastavnika treba da dođe neko "preko veze". Kad su u školi čuli za protest, rekli su "ma pustite ih, to su samo deca", ali mi nećemo odustati. Konačna odluka biće doneta u petak, a ako nam ne vrate Janka, izlazićemo na ulice dokle god je potrebno - poručuje jedan gimnazijalac.

Nastavnik, kažu, u školi radi četiri godine i ima 31 godinu. Đački protest odjeknuo je u Mladenovcu do te mere, da ga je navodno posetio i predsednik Opštine.

- Pojavio se na protestu i tvrdio da je uz nas. Nek nam ne zameri, ali mi nikome ne verujemo dok nam se profesor ne vrati - odlučni su gimnazijalci.

Telegraf već dva dana pokušava da dobije školu, ali telefon koji piše na sajtu škole nije u funkciji. Poslali smo i mejl školi. Međutim, odgovor do objave ovog teksta nismo dobili.

Janko Jevtić za sada ne želi da daje izjave, pa preostaje da sačekamo petak i čujemo da li se škola oglušila o želje đaka koje su, za razliku od većine odraslih, oni rekli glasno i jasno, i spremni su da se za njih bore do kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Azra

    5. april 2022 | 16:27

    Deci svaka čast na hrabrosti. Pokazali su da još ima nade za ovaj narod. Iskreno se nadam da će njihovom profesoru produžiti ugovor.

  • BASA

    5. april 2022 | 16:14

    Bravo Omladino ! Sve cestitke !

  • Marijana

    5. april 2022 | 16:20

    Pa naravno da ce doci taj sa vezom.Tako stvari na zalost ovde funkcionisu.Rad se vise ne ceni.Mozda mi i ne objave komentar ali moram reci da je jedna cistatica postala sef pisarnice.A vi skolovani mozete ladno obrisati zadnjicu sa diplomom.Zalosno je to sto moram na ulice zbog nepravdi.Smatram da ne treba da se gleda ko je ciji vec isljucivo rad.I posle se pitate sto mladi odlaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA