≫ 

Strašni snimci iz Zaječara: "Deca su mi se žalila na batine, postavio sam kamere da suprugu uhvatim na delu"

Majka, koja je vaspitač, dobila je zabranu prilaska i komuniciranja sa decom od 30 dana

Slučaj nasilja nad decom otkriven je u selu nadomak Zaječara, a majka A. D., koja je nad njima vršila fizičko i psihičko nasilje, udaljena je iz zajedničkog doma.

- 14. marta sam zbog posla putovao do Niša, a kako sam u prethodnom periodu od dece dobijao informacije da ih moja supruga fizički i psihički maltretira, odnosno da ih tuče i konstantno se svađa sa njima, postavio sam kamere u kući i narednog dana proverio snimke. Jasno se vidi tortura koju deca proživljavaju od strane majke - priča za Telegraf.rs B. D.

Na snimcima sa nadzornih kamera vidi se kako majka u dva navrata napada sina. U jednom slučaju dečak i devojčica sedeli su na krevetu i, po svemu sudeći, dečak nije hteo da se obuče, kada ga je majka povukla za nogu kako bi ga privukla sebi, a potom više puta udarila u predelu nogu. U drugoj situaciji, istog dana, deca se jure po sobi, a majka potom ulazi u sobu, hvata dečaka, podiže ga sa zemlje i drmusa ga.

- U poslednje vreme sam primetio drugačije ponašanje dece, ali i supruge, i posumnjao sam da se nešto dešava, a da ja o tome ništa ne znam. To je bio razlog da u dečju sobu postavim kamere kako bih video šta se dešava iza mojih leđa. Na snimcima sam video da supruga, bez meni nekog bitnog povoda, fizički maltretira i psihički uznemirava našu decu, na taj način što je udarala sina rukama po telu i nogama, kao i to da ga je svojim rukama podigla i nakon toga tresla zbog nekog njenog hira - dodaje.

Kako objašnjava, na snimcima se vidi i kako je dete uznemireno, uplašeno i plače, te se mnogo plaši kakvo će njegovo dalje odrastanje da bude.

- Takvo njeno ponašanje može da stvori detetu traume, koje ja ne želim da ima. Sve je to gledala i moja ćerka i brinem i zbog toga jer sve to uznemirava i nju. Mogu da kažem da se ovo ne dešava prvi put, da se dešavalo i ranije, ali nisam imao nikakve dokaze da ona to stvarno radi deci, već su mi se deca sama žalila i zatražila pomoć, kako im majka to više ne bi radila. Ja sam kameru postavio svega nekoliko dana pre nego što se to desilo. Na tim snimcima sam video i neke druge stvari koje radi, nevezano za maltretiranje dece. Na primer otvaranje prozora dok su deca sama u sobi, iako me je lagala da to ne radi. To se ne radi, deca tako mogu da ispadnu kroz prozor - kaže B. D.

Dodaje da njegov otac živi u istoj kući i da mu je rekao da je majka sina tukla i napolju tog dana, te da je za jedan dan četiri do pet puta dobio batine.

- I ćerka mi se žalila. U tim danima koji su snimljeni nema situacija da je tukla ćerku, ali devojčica je prisustvovala svaki put kad je sin dobijao batine i ima na snimku da ona počinje da bije brata jer kopira ponašanje roditelja.

Video: Stariji čovek izbacio dete iz lifta, pa ga prebio: Snimak užasnog nasilja, tukao ga nogama i šamarom

Snimke sa nadzornih kamera policiji je predao već 15. marta

- Policiji sam slučaj prijavio 15. marta. Policija mi je rekla da će javni tužilac da pokrene postupak. Javni tužilac je rekao da će je krivično goniti i pitali su me u policiji da li ću se i ja pridružiti, ja sam rekao da hoću. Pre desetak dana obavestio sam i školsku upravu u Zaječaru i krajem prošle nedelje sam ih pozvao da vidim šta se dešava i dobio odgovor da je to privatna stvar, da oni nemaju ništa s tim. A. D. radi u kao vaspitač u selu nadomak Zaječara i i dalje je na tom radnom mestu. Mislim da postoji šansa da se nešto slično dogodi i drugoj deci koja su sa njom u kontaktu.

B. D. je potom pisao i Prosvetnoj inspekciji.

- Ako se A. D. krivično tereti od strane javnog tužilaštva zbog kršenja zakona i nasilja nad decom, ne vidim kako to nije u vezi sa ministarstvom prosvete i kako su ta dešavanja, samo privatna stvar, meni kao pravnom laiku se takvi iskazi ne uklapaju sa onim što je na papiru - dodaje.

A. D. je, nakon prijave, udaljena iz kuće i dobila je zabranu prilaska i komuniciranja sa decom najpre na 48 sati, a potom je ta zabrana produžena.

Iz Policijske uprave Zaječar za Telegraf.rs kažu da je policija, odmah po prijavi B. D. da je njegova supruga nasilna prema njihovoj deci, kao i da poseduje snimak sa video nadzora iz dečje sobe, preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, o čemu je obavešteno tužilaštvo i centar za socijalni rad.

- Tužilaštvo se izjasnilo da se protiv žene podnese krivična prijava za krivično delo nasilje u porodici, a shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, njoj su izrečene hitne mere privremenog udaljenja učinioca iz stana i zabrane da kontaktira decu i prilazi im, koje su rešenjem Osnovnog suda u Zaječaru produžene za još 30 dana - dodaju iz policijske uprave.

Kako objašnjava B. D., ta mera traje do 17. aprila, a on je u međuvremenu od Centra za socijalni rad tražio da se urgira i da se ta zabrana produži dok sve ne prođe, jer je u procesu i razvod braka.

- Očekujem da će ove nedelje biti odgovora od strane Centra za socijalni rad, pošto su bili kod mene kući, razgovarali su sa mnom i sa decom. Kako su mi rekli, obavili su razgovor i sa njom - zaključuje otac mališana.

Video: Uznemirujuće: Užasni video nasilja nad detetom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    6. april 2022 | 21:58

    Mislim da je tu otac iskoristio situaciju u svoju korist Treba ispitati njegov život, najverovatnije ima ljubavnicu, jer ispoljava veliku mržnju prema ženi koju želi da ostavi bez dece i posla

  • Musashi

    6. april 2022 | 22:08

    Prvo, ovo nije nista prema onome sta sam ja dobijao. I napravise coveka od mene. Drugo, ja ne bijem svoje dete, ne vicem na njega i postizem isti efekat uz 25X vise vremena. Trece, ovaj "otac", da ima ono sto bi otac trebalo da ima, prvo bi porazgovarao sa svojom zenom, a ne podmetao kamere po kuci i slao po novinama. Majstore, ako hoces razvod, budi bar jednom musko, pa to odradi kako Bog zapoveda, a ne ovako.

  • Dzulija

    6. april 2022 | 22:17

    Ovo batine? Mene i brata keva izuvala iz cipela cim smo prohodali. Nije gledala gde mlati. Ne, ne maltretiramo svoje supruznike, decu, ili sta vec. Nismo izrasli ni u sta takvo. Ni brat ni ja ne dizemo ruku na decu - nikada. A ovaj gospodin sto je postavio kamere, umesto sto se svrcka kojekude, bolje da preuzme deo odgovornosti i briga. tj. malo kupa, hrani i presvlaci tu decu. Koliko vidim iz teksta, majka nije domacica nego zaposlena zena. Sta vi mislite? Da ce da radi, pere, cisti, kuva, pegla, odgaja decu i da ostane citava? Hahahahaha....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA