≫ 

Studenti ponovo ostavili smeće nakon proslave svog dana: Dvorište doma prekriveno kesama, limenkama, čašama...

Studenti su juče proslavljali 4. april, Nacionalni dan studenata

  • 20

Jutro posle velike žurke koju su u Kampusu organizovali studenti, u dvorištu kod Studentskog doma "Slobodan Bajić" u Novom Sadu ostala je velika količina smeća.

Kako se može videti na fotografijama, u "studenjaku" je ostala velika količina kesa, limenki, plastičnih čaša i papira, javlja 021.rs.

Studenti su juče proslavljali 4. april, Nacionalni dan studenata.

I prethodnih godina dan nakon obeležavanja ovog praznika prizori u Kampusu bili su slični. Dešavalo se da pojedini studenti izađu iz doma i pomognu u čišćenju.

Jutros na slikama nema njih da sakupljaju smeće, već se vide samo radnici čistoće.

Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović, u čiju čast se ovaj dan i obeležava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Liman93

    5. april 2022 | 10:12

    Kultura na nivou. Dosli sa njive i navikli da djubre i po betonu... A po gradu i diskotekama glume nivo, namirisani, namontirani to Boze studenti, fakultetski obrazovani. A osnovnu kulturu nemaju. E moj Novi Sade nikad vise neces biti kao nekada. Uvela bi ja za ove studente iz regiona duplu skolarinu i to u € da se plaća i tarifu kao u BG stan garsonjera 400€ mesecno pa kad hocete u NS izvol'te... Puno kosta... 🤗

  • Fillip

    5. april 2022 | 10:14

    A bili su u prvim redovima na protestima "ekologa".

  • Boki

    5. april 2022 | 10:07

    Ovakve stvari govore da se radi o sledecem ili su nasi studenti totalno nevaspitani i bez kucnog odgoja ( onda jadna nam je buducnost ) ili se to radi namerno po necijem " diktatu ". Ne znam sta bo mogli biti trece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA