≫ 

Gile hobijem smiruje pacijente: "Krvnu sliku treba proveriti uz aforizam, svi se opuste i zaborave"

Dragan kaže da mu je prva knjiga "Pametovanje" izdata pre desetak godina, međutim on priprema i drugu knjigu i nada se da će uskoro i ona ugledati svetlost dana

  • 0
Dragan Živadinović Gile Printskrin: Youtube/PRVA

Dragan Živadinović Gile iz Jagodine je medicinski radnik koji se osim pregleda pacijenata bavi i jednim zanimljivim hobijem. Naime on piše aforizme, a nedavno je dobio prestižnu nagradu "Čičak" koja se dodeljuje pomoravskim književnicima za uspeh u pisanju aforizama, prenosi TV Prva.

Prema njegovim rečima, on smiruje pacijente tako što im prvo ispriča aforizme pre nego što im izvadi krv.

- To je postala ustaljena navika prilikom vađenja krvi, uvek ispričam neki svoj aforizam ili dosetku, gde se pacijenti opuste i zaborave ono zbog čega su došli. Zatim oni odlaze sa velikim ushićenjem i to nas ispunjava i pričinjava nam veliko zadovoljstvo - tvrdi Dragan.

Dragan je potom ispričao svoj aforizam: "Ide na začelju, oblači se po poslednjoj modi" i kaže da mu je nagrada "Čičak" bila veliki podstrek u karijeri aforističara:

- Nagrada Čičak je za mene veliki podstrek. Aforizme pišem još od srednje škole. Moj prvi aforizam koji sam stavio na papir je glasio: "Osvajam te na tenane, puž i švaler".

On kaže da je tako krenuo jedan aforizam za drugim i na kraju je uspeo da napiše trideset hiljada aforizama.

- Svaki moj aforizam je moj dosadašnji život pretočen u kratku misao i posao kojim se bavim daje mi inspiraciju da pišem nove aforizme - kaže Dragan.

Dragan kaže da mu je prva knjiga "Pametovanje" izdata pre desetak godina, međutim, on priprema i drugu knjigu i nada se da će uskoro i ona ugledati svetlost dana. Takođe, on smatra da su vađenje krvi i pisanje aforizama dve neodvojive stvari.

- Krvnu sliku treba proveriti na svakih šest meseci uz dobri aforizam - kaže Dragan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA