≫ 

Vozač saniteta Nebojša našao pored puta novčanik sa 1.000 evra: Vlasnik nije ni primetio da ga je izgubio

Uz pozdrav, zahvalnost, dogovor o ponovnom viđenju, usledila je i simbolična nagrada kao znak zahvalnosti za poštenog nalazača

  • 4
Novčanik wallet Foto: Shutterstock

Vozači saniteta Doma zdravlja u Majdanpeku dokazali su nebrojano puta da su ljudi posebnog kova. Mnogo je spasenih života, upravo zahvaljujući njima. I u najvećim naletima pandemije koronavirusa više su provodili na točkovima nego u kući pored svojih porodica što čine i sada. Jedan od njih je svako Nebojša Suru, momak koji je i u ovom slučaju pokazao da su ljudskost i poštenje njegove glavne vrline.

Vozeći sanitet sa pacijentima iz Beograda prema Majdanpeku u toku vožnje kraj puta na deonici u blizini Kučeva uočio je izgubljeni novčanik, koji je bez razmišljanja vraćen vlasniku.

- Uzeo sam, pogledao u njemu su bila sva lična dokumenta, kartice i novac. Odmah sam odneo u Policijsku stanicu u Kučevu. U novčaniku je bila suma od blizu 1000 evra - kaže za Informer Nebojša, koji ni trenutka nije razmišljao šta mu je činiti.

Policija je pronašla vlasnika, Ivicu Paunovića poljoprivrednika iz sela Sena kod Kučeva, koji nije ni primetio da je izgubio novčanik pun para koje su mu kao kaže, bile namenjene za popravku zuba.

- Prijatelj i ja bili smo poslom do susednog sela Lješnica. Novčanik koji mi je bio u ruci stavio sam na haubu automobila nesvesno i kada smo krenuli nisam ni primetio da je pao pored puta. Policija me je pozvala i tek tada sam saznao šta mi se dogodilo - kaže Ivica i dodaje:

- Bio sam u šoku. Hvala ovom momku, retki su takvi ljudi. Ne znam šta da kažem, stekao sam prijatelja za ceo život, ističe Ivica još uvek zbunjen u neverici da još uvek postoji neko tako pošten, poput vozača saniteta Nebojše iz Majdanpeka.

Uz pozdrav, zahvalnost, dogovor o ponovnom viđenju, usledila je i simbolična nagrada kao znak zahvalnosti za poštenog nalazača.

Video: Bajker usred vožnje u žbunu našao sef, a u njemu - brdo para!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA