≫ 

Ukoliko ste dobili mejl od Julije, ne nasedajte: Teška priča o udovici iz Ukrajine je prevara

Radi se o prevari, a iza Ukrajinke Julije Ševčenko stoji raniji obrazac internet obmana poput iznenadnog nasledstva, a kojim se u ovom slučaju samo zloupotrebljava situacija u Ukrajini kako bi priča bila uverljivija

  • 13
Ukrajina Ukrajinka Internet prevara scam mejl mail Julija Ševčenko Yulia Shevchenko Foto-ilustracija: Telegraf.rs, Shutterstock

Ovih dana na mejl adrese korisnika u Srbiji stiže poruka od, kako se predstavlja, udovice iz Ukrajine Julije Ševčenko, kojoj je potrebna pomoć kako bi kako bi izvukla pet miliona evra koje je nasledila od pokojnog muža. Kako navodi, biće spremna da se odrekne 10 posto od tog novca,odnosno 500.000 evra koji bi išao onome ko joj pomogne. Iza svega se krije prevara, a priča o sirotoj udovici i ratom zahvaćenoj Ukrajini samo služi kao kontekst koji treba da vas navede da pomognete.

Zdravo, moje ime je Julija Ševčenko iz Ukrajine, počinje mejl.

- Želim da koristim ovaj kanal komunikacije da tražim vašu dozvolu da budem moj poslovni partner u vašoj zemlji. Ja sam udovica ovde u Ukrajini. Moj pokojni muž je pre smrti radio u sektoru poljoprivrede i ostavio je za sobom pet miliona evra bogatstva pod mojom brigom. Zbog trenutnog rata, želim da se preselim i uložim svoj novac u vašu zemlju. Oslanjaću se na vaš savet i uputstva u ovoj transakciji ako pristanete da radite sa mnom. Za vašu pomoć i pomoć daću vam deset odsto od ovih pet miliona evra kao beneficiju što ste mi pomogli. U iščekivanju vašeg brzog odgovora. Julija Ševčenko, navodi se u mejlu.

Ukrajina Ukrajinka Internet prevara scam mejl mail Julija Ševčenko Yulia Shevchenko Ovakav mejl dobijaju korisnici, Foto: Telegraf.rs

Svaka želja da pomognete "Juliji", jer ste naivni, mogla bi da vas košta najmanje nekoliko hiljada evra. Sledeći korak bio bi otkrivanje vašeg žiro računa i poziv advokatske kancelarije koja će vam na ime taksi i troškova za uslugu prenosa sredstava unapred tražiti nekoliko hiljada evra.

A pošto uplatite iznos, sa vama će biti prekinut svaki kontakt. Zato obratite pažnju na ovaj, ali i druge mejlove slične sadržine i dobro razmislite pre nego što odlučite da želite da pomognete sirotoj udovici.

Video: Ukrajinka preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    7. april 2022 | 19:13

    Чак и да је ово истина, не би никоме из Украјине помогао ни на који начин. Јер тортуру коју је група младих и потених људи у транзиту, доживела од украјинских граничних власти, само зато што смо Срби, не могу да вам опишем. То је било на пролеће 2001.-ве године. Ту количину мржње и иживљавања над недужном децом и нас неколико старијих, то не могу да вам опишем. Још тад су показали ко су и шта су. Од нас Срба, не треба да доживе никакву милост и сажаљење.

  • Ova luda

    7. april 2022 | 19:23

    Pare nisu problem, para nema😀

  • Pera, Djurin brat

    7. april 2022 | 18:58

    Ne pustimo te fazone u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA