Poznato je kad će zagrmeti limeni instrumenti u Guči: Čuveni sabor trubača u avgustu, sprema se bogat program

Ove godine takmičenje će biti izuzetno neizvesno, jer nekoliko vrhunskih trubača se bori za prestižnu titulu majstora trube

  • 0
Sabor trubača u Guči, Guča Foto: RINA

Čuveni Sabor trubača u Guči već je zakazan za ovu godinu i biće održan od 05. do 07. avgusta. Očekuje se da najveća smotra limenih isntrumenata na Balkanu na leto okupi nekoliko stotina hiljada posetilaca.

- Zbog prošlogodišnjih okolnosti koje je izazvala pandemija korona virusa, uspeli smo sve da prebaziđemo i ove godine u kampanju krećemo znatno ranije i to nas raduje. Utvrđen je i tačan datum manifestacije koja će trajati tri dana. Naravno, uskladili smo termine sa ostalim velikim događajima koji se istog meseca dogajaju u Moravičkom okrugu, a to su Sabor violinista Srbije i Nušićijada - kazao je za RINU, Milivoje Dolović, predsednik privremenog organa opštine Lučani.

Organizatori uveliko pripremaju bogat program koji neguje tradiciju i običaje, a najbolji trubači ukrstiće svoje instrumente i znanje na velikoj bini.

Ove godine takmičenje će biti izuzetno neizvesno, jer nekoliko vrhunskih trubača se bori za prestižnu titulu majstora trube.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA