≫ 

"Turisti ne treba da gledaju smeće pored puta": Ivo Car okupio komšije, pa očistio sramotu

Sakupljeno je 20 velikih vreća smeća koje su prebačene u Gornji Milanovac

  • 3
Ivo Car sa Rudnika Foto: RINA/Privatna arhiva

Sve je više mesta u Srbiji na kojima niču divlje deponije, ali su se vredni i ekološki osvešćeni meštani planine u srcu Srbije potrudili da Rudnik ne bude jedno od tih. Okupili su se na inicijativu Ivana Jakovljevića, koji je u čitavoj Srbiji poznat kao Ivo Car jer je napravio atrakciju zvanu Srpski Holivud. Udruženim snagama očistili su ključne tačke i prikupili, nažalost, velike količine smeća.

- Očišćene su obe strane puta od Ibarske magistrale ka varošici Rudnik. Cilj nam je bio da svi oni turisti koji dolaze, da odavde ponesu samo lepe utiske i ne ugledaju smeće pored puta. Na moj poziv odazvalo se 16 sugrađana i sakupljeno je 20 velikih vreća smeća koje su prebačene u Gornji Milanovac - izjavio je za RINU Ivan.

On već nekoliko godina organizuje ove ekološke akcije i ponosan je, kako kaže, na svoje sugrađane koji se ne libe teškog posla i prikupljanja otpada koji ruži životnu sredinu.

Ivo Car sa Rudnika Foto: RINA/Privatna arhiva

- Glavni motiv mi je da naša planina bude još čistija i lepša. Imamo veliki potencijal koji nam je priroda nesebično pružila i moramo ga čuvati. Na našem primeru mogu učiti i drugi, pa nam se sledeće godine priključiti u još većem broju - kaže Ivan.

Inače, on se već i dokazao kao veliki lokalpatriota jer je od obične livade napravio pravu turističku atrakciju postavivši čuvena slova koja se mogu videt samo u Holivudu. Da bi ga napravio na sebi svojstven, srpski način Ivo Car podigao je čak i kredit.

Video: Labud i labudica s mladuncima ne mogu da se probiju kroz smeće u Savi: Uključite se u čišćenje reke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    17. april 2022 | 11:41

    Da DRZAVA ima novca i koristi, iz tih vreća, rado bi reagovala!!!! Bruka!!!

  • Svaka cast

    17. april 2022 | 11:28

    Takvi akcija po Evropi dosta ima, kapa dole.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA