≫ 

Nismo mogli ni napred, ni nazad: Majka s detetom bila zarobljena na Goliji, iz smetova ih spasla žandarmerija

Ekipa Civilne zaštite opštine Ivanjica i pripadnici Žandarmerije učestvovali u spasavanju putnika na Goliji

  • 4
zima, sneg, Ivanjica Foto: RINA

Jak sneg i vetrovi zadesili su planinu Goliju tokom vikenda i izazvali velike probleme u saobraćaju.

- Bilo je strašno. Bukvalno smo u minutu ostali zavejani. Jak vetar stvorio je smet, nismo mogli ni napred ni nazad. Uplašila sam se jer mi je u autu bilo dete ali sam se trudila da ne paničim. Odmah sam pozvala predsednika opštine Ivanjica koji mi je rekao da ne brinemo, poslaće ekipu i da će sve biti dobro. Međutim mećava nije prestajala, vetar je bio toliko jak a na putu je bilo još zavejanih automobila. U međuvremenu su ljudi koji su iz pravca Odvraćenice išli prema Ivanjici pozvali njihove službe. I eto, hvala Bogu na kraju su svi stigli i izvukli nas iz smetova - priča Milkica G. koja je ostala danas zavejana na putu prema Odvraćenici.

Ekipa Civilne zaštite opštine Ivanjica i pripadnici Žandarmerije učestvovali u spasavanju putnika na Goliji, javlja Infoliga.

Mećava je na kritičnom delu puta prema Odvraćenici stvorila snežne smetove, tako da su iz pravca Ivanjice, bili blokirani kamion šticar i putničko vozilo, dok su iz pravca Odvraćenice bila zavejana tri putnička vozila.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

U prekidu je saobraćaj na pravcu Odvraćenica - Preko Brdo. Putari pokušavaju da probiju taj putni pravac ali im posao otežavaju sneg koji veje i jak vetar. Pripadnici Žandarmerije i dalje su na terenu. Apeluje se na putnike da zbog nepovoljnih vremenskih prilika ne kreću prema ovom mestu.

Video: Zlatar danas osvanuo prekriven snegom: Sve se beli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    18. april 2022 | 08:15

    pa eto, odabrali pravo vreme i pravo mesto za setnju...

  • Ivana Ziltener

    18. april 2022 | 11:08

    Ni manje ni vise nego pozvala predsednika Ivanjice 🤣 Mi smrtnici obavestavamo lokalne sluzbe.... Jel ima neko broj od Palme, cisto ako mi zatreba..... da se nadje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA