≫ 

Nesvakidašnji berićet u Bajinoj Bašti: Krmača za noć oprasila 22 praseta, domaćin proširuje obore

Iako je broj od 22 praseta za jedno prašenje zaista nesvakidašnji, krmača iz Bajine Bašte ipak nije rekorderka

  • 0
prasići, krmača, bajina bašta Foto: Rina.rs

Sve češće smo svedoci prirodnih fenomena u životinjskom svetu koji stručnjake ostavljaju bez teksta. Kod veterinara iz Bajine Bašte još se nisu slegli utisci ni od momenta kad je krava Koštana otelila četvoro zdrave teladi, a već je doživeo još jedan "šok" u profesinalnom smislu, kada je u selu Pepelj prisustvovao prašenju krmače koje je krenulo neobičnim tokom.

- Krmača je za noć oprasila čak 22 praseta, što stvarno predstavlja rekord u mojoj karijeri. Dešavalo se da putem veštačke oplodnje donesu dvocifren broj životinja na svet, ali ovo je stvarno izuzetak, jako retka pojava. Izašli smo na ta teren i konstatovali da je sve prošlo u najboljem mogućem redu i da su svi prasići zdravi - kazao je za RINU veterinar Aleksadar Veljanovski.

Krmača je, kako kaže, sve iznela herojski, a jedino je problem kako će sve svoje prasiće uspeti da nahrani. Domaćin Goran Marković se ovakvom berićetu nije nadao i sada će morati da proširuje obore.

Šarena, prase, Rekorderka Šarena / Foto: RINA

Iako je broj od 22 praseta za jedno prašenje zaista nesvakidašnji, krmača iz Bajine Bašte ipak nije rekorderka. Na tronu se i dalje nepriksonoveno nalazi Šarena iz sela Pružatovac koja je na svet "u cugu" donela 28 mladunčadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA