≫ 

Maricu su pogrešno lečili 38 godina, jedva hoda, ima bolove: Nezaposlena je i ima 8 članova porodice

Dinarski račun 200 113120959 84

  • 13
Marija Cikiriz, cerebrala paraliza Foto: Udruzenje Dragacevsko sunce

Marica Čikiriz (41) iz sela Rti kod Guče boluje od cerebralne paralize spastica. Zbog bolesti otežano hoda i ima bolove u kičmi. 2018. godine, na lekarskom pregledom na Institutu za ortopediju Banjica, Marica je saznala da je njena dijagnoza sa kojom je odrasla nevalidna.

Nepodnošljivi bolovi u kičmi koji su tretirani fizikalnim tretmanima i različitim vrstama lekova protiv bolova ne prestaju, opšte zdravstveno stanje se pogoršava zbog neodgovarajuće terapije.

Iznos koji je potreban prikupiti za njenu operaciju je dvadeset hiljada evra.

Marica je nezaposlena, živi u osmočlanom zajedničkom domaćinstvu u selu Rti i nije u mogućnosti da samostalno prikupi novac. Jedini prihodi u njenom domaćinstvu su tuđa nega i penzija oca, koji se već devet godina leči nakon operacije tumora pluća.

„Dragačevsko sunce” pokrenulo je u ponedeljak akciju prikupljanja novčanih sredstava za njeno lečenje. Tvrde da ona ima suženje kičme i ukršteni nerv i kažu da je skoro četiri decenije pogrešno lečena od bolesti.

- Ona je pogrešno lečena trideset i osam godina od cerebralne paralize i pogrešna joj je data dijagnoza - kažu iz udruženja "Dragačevsko sunce" za Telegraf.rs i dodaju:

- Ona ima suženje kičme i ukršta joj se na jednom mestu nerv, u državnim bolnicama ne može da se organizuje njena operacija, dok je u privatnoj klinici "Atlas" moguća operacija kičme. Operacija je zahtevna i podrazumeva širenje suženog kičmenog kanala, koji je uzročnik otežanog hodanja i bolova u kičmi koji se reflektuju na celo telo onemogućavajući Marici kretanje stvarajući dodatne tegobe.

Pridružite se i podržite humanitarnu akciju, pomozite Marici da ode na dugoočekivanu operaciju i napravi sledeći korak samostalno i bez nesnosnih bolova.

Ukoliko ste u mogućnosti, možete doprineti ovoj humanitarnoj akciji uplatama na sledeće brojeve računa:

Dinarski račun 200 113120959 84

Devizni račun RS352000000107558250913

Za sve dodatne informacije možete kontakirati broj telefona 063378998 (Slobodan Sretenović), ili putem Instagrama @dragacevsko_sunce kao i na imejl adresu dragacevskosunce.guca@gmail.com.

Video: Humani bajkeri Vranja: Vozili i prikupljali novac za lečenje malog Vukana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    19. april 2022 | 16:39

    Treba da traži od države obeštećenje, i treba da tuži pojedinačno sve lekare koji su je lečili pogrešno. I naravno da država treba da snosi troškove operacije na privatnoj klinici. A država treba da zabrani rad nesavesnim lekarima.

  • Nata

    19. april 2022 | 16:24

    Da li ce neko odgovarati za ovo? Drzava da joj plati operaciju,ministarsrvo zdravlja...

  • Sanja

    19. april 2022 | 16:13

    Zar je moguće da nekog 38 godina pogrešno leče? Ja sam zabezeknuta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA