Srednjoškolci iz Kraljeva položili najvažniji ispit: Predmete koje su pravili prodaju u humanitarne svrhe

Vežba ili praktična nastava, i uz malo mašte, mnoštvo predmeta čija će prodaja uvećati budžet koji će biti prosleđen u humanitarne svrhe

  • 1
Kraljevo Kraljevo / Foto: Časlav Petrović

Ikonice, magneti, privesci nastali na CNC laseru, držači čuvarkuće sa 3D štampača, korpice za uskršnja jaja od papira za reciklažu, razne torbice samo su neki od upotrebnih predmeta nastalih u školskim radionicama Mašinsko-tehničke škole "14. oktobar" iz Kraljeva koji su izloženi na humanitarnoj prodaji u ovoj školi.

Vežba ili praktična nastava, i uz malo mašte, mnoštvo predmeta čija će prodaja uvećati budžet koji će biti prosleđen u humanitarne svrhe.

- Većina predmeta koji su na prodaju nastala je u našim školskim radionicama, počev od modnih krojača, koji na svakom svom času vežbi ili praktične nastave inače stvaraju upotrebne predmete, zatim su se priključili tehničari za kompjutersko upravljanje, koji su na CNC laseru stvarali ikonice i magnete. Vremenom su se gomilale ove stvarii kad smo razmišljali šta ćemo, rešili smo da to rasprodamo u humanitarne svrhe - kaže za RTVKV Nenad Rumenić, profesor mašinske grupe predmeta u MTŠ "14. oktobar".

- Vidite i sami koliko je tu uloženo truda. Za pojedine ikonice na CNC laseru treba i po sat vremena, a njih imamo preko 100 i kad vidite ostale predmete tu je stvarno jedan ogroman rad.

Svi izloženi predmeti koštali su od 50 do 300 dinara, iako su neki predmeti prodati za onoliko novca koliko je kupac imao kod sebe. Bitno je bilo pokazati da ste humani. Kompletan prihod biće prosleđen humanitarnom udruženju "Kraljevčani od srca".

Kako kaže učenica Nina Đorđević, na vežbama su došli na ideju da za sebe prave ikonice i priveske, pa se psole dosetili i humanog motiva. Zadovoljni su, kaže, prodajom, a dao je koliko je ko imao.

Pogledajte prilog Regionalne televizije Kraljevo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Humanost na delu

    20. april 2022 | 00:31

    Bravo momci i devojke, bravo profesori! Škola sa srcem, djaci i profesori sa dušom!!! Ponos ste grada zasigurno, jer pokloniti i malo, mnogo znači.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA