Snežne padavine okovale još jednu srpsku planinu: Na Zlataru palo pola metra snega, neki putevi neprohodni

Sneg je tokom noći padao i na Zlatiboru, a nadležne ekipe su na terenu i rade na čišćenju puteva iako je zimsko održavanje završeno

  • 0

Srpske planine zabelele su se ovog aprilskog jutra. Sneg je tokom noći napadao i na Zlataru, gde su seoski putevi gotvo neprohodni.

- Kad sam se probudio negde pred zoru, već je bilo napadalo. Nije toliko hladno, ali baš jako pada i pahulje su ogromne. Na putevima prava katastrofa. Iskreno, dojadio na nam je ovaj sneg, ne možemo da otpočnemo nikakve poslove na polju - kaže za Telegraf meštanin jednog novovaroškog sela.

Pojedini putni pravci potpuno su neprohodni za saobraćaj, a mehanizacija je već upućena na teren.

- Intenzivne padavine traju satima, na Zlataru je od jutros skoro pola metra novog snega. Za sada je snabdevanje električnom energijom uredno, ali velika količina snega zadržava se na delekovodima i plaši da ukoliko se padavine nastave može doći do još većeg problema. Policija reguliše saobraćaj i one vozače koji su na put ovom deonicom krenuli bez adekvatne opreme isključuje iz saobraćaja - rekao je za RINU predsenik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Sneg je tokom noći padao i na Zlatiboru, a nadležne ekipe su na terenu i rade na čišćenju puteva iako je zimsko održavanje završeno.

- Na terenu je trenutno pet ekipa, kao i dva gredera. Čitavu noć dežuralo se na Zlatiboru, međutim, padavine su iznenadile na susednoj planini gde je sada najteža situacija. Nakon mokrog snega moguća je pojava poledica, zato apelujemo na sve vozače koji su stavili letnje gume da budu izuzetno oprezni - kaže Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Proteklih dana sneg je zavejao Goliju i pravio probleme putarima, a kod Odvraćenice su tokom vikenda reagovale i spasilačke službe i izvlačile putnike iz zavejanih automobila.

U celoj zemlji je oblačno i sveže. U nižim predelima povremeno se očekuje kiša, a na planinama sneg. Prestanak padavina očekuje se posle podne i uveče.

Najniža temperatura od 1 do 5 stepeni, a najviša dnevna od 7 do 14 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA